יום ראשון, 23 בפברואר 2020

עוגת גבינה קפה ושוקולד

מכירים את החשק הזה לטעם חדש?
מרקם מעניין?
עוגות גבינה הן כיף גדול , כל שבוע יש אצלנו אחת לשבת בבוקר
וברור שמידי פעם אחוש בדיגדוג הזה של "בא לי משהו אחר"
לפעמים זה בקטע האתגרי ולעיתים רק בטעם טעם חדש.
 תמיד עוגת גבינה לבנה? 
למה לא לשלב? גבינה הולכת טוב עם מגוון טעמים 
ואני בהחלט מנסה לשלב 


רכיבים: 

בסיס:

250 גר' פירורי ביסקויטים
100 גר' חמאה

מילוי:

200 גר' שוקולד מריר
1 שמנת מתוקה
רבע כפית תמצית וניל

גבינה:

750 גר' גבינה 5%
1 שמנת חמוצה
1 כוס סוכר
4 ביצים
2 כפיות קפה מומס במעט מים

ציפוי:

2 שמנת חמוצה של פעם
2 שקיות סוכר וניל

אופן ההכנה:

ממיסים את החמאה, מערבבים עם פירורי הביסקויטים ומשטחים בתבנית 26 מרופדת בנייר אפיה
מעבירים למקרר

ממיסים את השוקולד עם השמנת מערבבים לקרם אחיד, מתבלים בווניל 
(זה לא סוכר וניל, אלא אבקת וניל לבנה)
יוצקים על הביסקויטים ומעבירים למקפיא לשעה. (אפשר לשמור מעט מהשוקולד לעיטור העוגה)

מערבבים את חומרי המילוי היטב
יוצקים על השוקולד הקפוא ויאללה לתנור
אופים בחום 165 מעלות שעה ורבע, מקררים בתנור

כשהעוגה התקררה מערבבים את השמנת עם הסוכר וניל ומורחים על העוגה, כעת ניתן להחזיר למקרר.
את שאר הקישוט -כשהשמנת התייצבה.











תגובה 1: