יום רביעי, 19 בפברואר 2020

ארוחת שבת



עוד תפריט לארוחה חגיגית/שבתית
כששם המשחק הוא יותר מהר, פחות התעסקות והרבה יותר טעים ומיוחד




נפתח במגוון סלטי הבית ככה שהחלה לא תהיה עצובה

נמשיך במנת דג, הפעם סלמון בחרדל גרגרים

מרינדה:

1/3 כוס דבש
1/4 כוס שמן
1/4 כוס חרדל גרגרים
2 כפות חרדל דיז'ון רגיל
5 שיני שום כתושות
2 כפות מיץ לימון
כפית פפריקה מתוקה
מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

במרינדה כמו במרינדה יש לזמן אפקט אז כדאי להיזכר במנה הזאת יום קודם ולהניח את הדגים במרינדה לספיגת טעמים.
האפייה אח"כ קצרה - בערך 20 דקות בחום 210 מעלות
ב- 5 הדקות האחרונות אני מעבירה את התנור ממצב טורבו לטורבו גריל  לקבלת צריבה יפה.


קר אז צריך מרק, הפעם מרק מהיר הכנה במיוחד: מרק תירס סיני פרווה



לעיקרית  עוף ממולא:  זכרתי בזמן להזמין בקצביה עוף מפורק, 
זו מנה ממש כייפית וחגיגית
כל מילוי יהיה מוצלח, קושרים אופים ולבסוף פורסים מנות 
תתפלאו כמה מנות אפשר להוציא מעוף אחד, (=ארבעה רבעים)
ואפילו לא נתקעים עם נתח החזה היבשושי
כדי להקל הוספתי פרוסות בצל ותפו"א מסביב לעוף ולמפונקים
הוספתי כמה שוקיים, שיהיה.

תיבול העוף: 

להכין משחת תיבול על בסיס שמן עם מלח, תבלין גריל, מעט פפריקה מעושנת, שום גבישי
למרוח על העוף מבפנים ומבחוץ ולהניח לספיגת טעמים

המילוי:

סלסלת פטריות שמפיניון
3 פטריות פורטבלה גדולות
1 בצל
חצי כפית שום כתוש
1 כוס קוביות לחם
פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס מרק או ציר
מלח, פלפל שחור

2 בצלים
4 תפו"א קלופים חתוכים לאורך

אופן ההכנה:

קוצצים את הבצל ומזהיבים במחבת
פורסים את הפטריות לרבעים ומוסיפים למחבת להמשך טיגון, מערבבים , נפח הפטריות יפחת והנוזלים במחבת יתאדו
לתבל, להוסיף את קוביות הלחם והמרק, לערבב ולבשל עוד 2-3 דקות
להוריד מהאש ולהוסיף פטרוזיליה קצוצה, 

את המילוי ניתן לדחוף לתוך העוף צד אחד לסגור עם קיסם או שניים





ואת כל העוף ניתן לקשור לגלילה ארוכה, 
לפרוס בצל או שניים ולהניח בתבנית האפיה, עליהם להניח את גלילת העוף
לפזר מסביב רבעי תפו"א שתובלו אף הם במשחת התיבול של העוף




לכסות ולאפות בחום 200 מעלות כשעה ושלושת רבעי, 
להסיר את הכיסוי לעוד 10 דקות כדי לקבל השחמה יפה




סלט קולורבי היה מושלם כתוספת

רכיבים:

3 קולורבי קטנים
2 מלפפונים
2 גזר
5 צנוניות
כף פטרוזיליה קצוצה

רוטב:

מיץ מחצי לימון
2 כפות דבש
3 כפות שמן
מלח,פלפל שחור ורבע כפית זעתר

אופן ההכנה:

את הקולורבי והמלפפונים לחתוך לגפרורים דקים
את הגזר לפרוס לעיגולים, את הצנוניות לפרוס לעיגולים ואת העיגולים לחצות פעמיים לרבעי עיגול
להוסיף הפטרוזיליה והרוטב ולהגיש מייד.




ממתקים לקינוח

הכי בקלי קלות

300 גר' שוקולד מריר
150 גר' נטורינה
1 כף דבש
2 כפות ממרח שוקולד
1 שקית אפרופו (50גר')
100 גר' בייגלה ללא שומשום

איך?

ממיסים את השוקולד והנטורינה, מוסיפים כף דבש וממרח השוקולד
מערבבים ומקררים
מרסקים את האפרופו והבייגלה מערבבים היטב, יוצקים לתבנית ומקררים
ואז שוברים לפיסות חינניות
ולא, לא יצאו קוביות סימטריות
אולי אם תזכרו כשהשוקולד יהיה מוצק בחלקו.
אבל למי משנה הצורה
זה טעים!

תותים ליד יתאים בול!








3 תגובות:

  1. שלום.אני נהנית מאד מהמתכונים והכנתי הרבה.בקשר לדג סלמון כתוב שאת אופה בטורבו.למה לא באפיה רגילה?
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. טורבו היא ברירת המחדל שלי, הכל אני אופה בטורבו כי זה מהר יותר.

      מחק