יום ראשון, 16 בפברואר 2020

עוגת גבינה שוקולד לבן פירורים ואפויה

יש לי גם חיתוכיות אפויות עם פירורים, אבל התחשקה לי עוגה גבוהה
מיוחדת וגם פירורים שיהיו שם, אולי כדי לא להצטרך לחשוב על ציפוי אחר?
בקיצור MIX&MATCH 

רכיבים:

בצק:

1/2 1  כוסות קמח
4 כפות סוכר
1/2 כפית אבקת אפיה
1 ביצה
150 גר' חמאה חתוכה לקוביות

מילוי:

750 גר' גבינה 5%
200 גר' מסקרפונה או כל גבינת שמנת
4 ביצים
1/4 1 כוסות סוכר
כפית תמצית וניל
1 כף קמח
3 כפות קורנפלור
100 גר' שוקולד לבן חתוך לקוביות בגודל חצי ס"מ בערך

אופן ההכנה:

מעבדים את חומרי הבצק לבצק אחיד.
משתמשים ב- 3/4 מהכמות לרפד תבנית עגולה 24.
 מחוררים היטב עם מזלג
אופים בחום 175 מעלות כ- 20 דקות, מוציאים מהתנור ומקררים.
את הרבע הנותר עוטפים ושולחים למקפיא.

בינתיים מערבבים את המלית, את קוביות השוקולד מוסיפים בסוף ונותנים עירבוב קצר
יוצקים על התחתית מגרדים מעל את הבצק שנשאר במקפיא
 ומכניסים לתנור לאפיה בחום 165 מעלות כ- שעה ורבע.





3 תגובות:

  1. כתבת מסקרפונה או כל גבינת שמנת
    מסקרפונה זה 40% שומן

    האם שמנת רגילה של 9 או 15 אחוזי שומן גם טוב?

    השבמחק
  2. נכון, לכן כתבתי שאפשר גם גבינת שמנת. שמנת חמוצה בעלת מרקם וצפיפות אחרים ולכן לא יתאימו

    השבמחק
  3. מכינה ברגעים אלו... נראה מושלם!!!

    השבמחק