יום רביעי, 12 בפברואר 2020

חמין גריסים,ברוסקטה וכל טוב- לכבוד שבת




השבת התנור יפעל, סיר חמין יוטמן בו
החלטתי לנצלו לעוד מנה מענינת, אותה הגברת רק בשינוי אדרת.
 במקום להגיש מיני אוכל קטן ליד החלה
החלטתי להגיש את החלה עם האוכל הקטן גם יחד



הפתיח של הארוחה השבת יהיה ברוסקטה

רכיבים:

2-3 לחמניות או באגט, לפרוס, להשכיב בתבנית, לנטף קצת שמן זית ולגריל ממש קצר 2-3 דקות
זה באמת משחיר במהירות וטוסט שחור ממש לא אכיל.
בשבת ממש לפני הארוחה אפשר להכניס את הטוסטים הללו לתנור ל10 דקות, לגרד ע"פ הטוסט החמים שן שום
ולהניח את הממרח הרצוי

הכנתי סלט ביצים
אבוקדו חתוך לקוביות עם בצל ירוק קצוץ, מלח, פלפל וטיפה מיץ לימון
בעקרון כל ממרח/מטבל/סלט קטן שאתם אוהבים יתאים.




פרגיות במייפל ולימון

אז זהו שלקראת שבת דיגדג לי למצוא מרינדה חדשה לפרגיות שלי.
האורחים לשבת מכירים כבר את
טעמי הבית דבש,סויה,וכו' וזו סיבה מספיק טובה לנסות לחפש משהו בטעם קצת אחרת
"נפלתי" על המתכון של רות אוליבר, ולמרות גרגרי הכוסברה שבו 
(ממש אין להם טעם של עלי כוסברה )
דיברו אלי הרכיבים, אולי בגלל עודפי הפטרוזיליה שהצטברו במקרר??

רכיבים:

8 נתחי סטיק פרגית

למרינדה:

1/3 כוס שמן
1/3 כוס מייפל
3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1 בצל קצוץ דק-דק
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
1 כפית גרגרי כוסברה קלויים וכתושים
קורט קינמון
1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

מערבבים את חומרי המרינדה בקערה. מוסיפים פרגיות, מערבבים, מכסים ומשהים כשעתיים במקרר.


צולים את הפרגיות על מחבת חמה עם מעט שמן עד לקבלת צבע צרוב יפה.



לשבת חורפית בהחלט מתאים סיר חמין מהביל
הפעם העדפתי לוותר על השעועית וללכת על חמין גריסים בלבד 
הוספתי כמה חתיכות של גרונות הודו 
לסיר, בשביל הטעם.
 החמין הפעם הוא רק תוספת למנת הפרגיות.





מכסים בנייר פרגמנט לאטימה טובה
ויאללה לאינקובציה בתנור





וקדרת ירוקים מוקפצים תשלים את הביס לשלמות 
כי מה לעשות טווח הטעמים רחב מאוד ויש שיעדיפו
ירוקים ליד הפרגיות ולאו דוקא חמין.





הכי חורפית שיש



שבת שלום

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה