יום רביעי, 26 בפברואר 2020

משלוח המנות שלי

ראש חודש אדר היום ובטוח כבר חשבתם על משלוח המנות שלכם השנה, 
תודו, לפעמים נמאס להמציא את הגלגל
ולעמוד להכין מלא עוגיות, מציעה לכם משלוח קצת אחר

מי שטרח בערב שבת, אבל תמיד כיף לקבל
ליקר טעים לקידוש
קיגל ירושלמי כי אין שבת בלי קיגל
עוגת שמרים נוטפת שוקולד
טעימה מעוגת הבית של ההונגרים - פלודני.

אף פעם אין יותר מידיי מתוקים אז נשיקות מרנג קטנטנות
פיצוחים כמובן אבל עם טוויסט, פעם אחת תטעמו ותתמכרו

והפינה המתוקה -ריבת תות אדומה וטעימה

עכשיו בדיוק הזמן להתחיל להכין את הליקרים למשלוח שלכם, כי גם בליקרים הכי מהירים להכנה, חשוב הזמן שעובר מההכנה ועד שטעים לשתות
אז הצטיידו בבקבוקים מתאימים וצאו לדרך:


ליקר קפה:

הרכיבים:



לכמות של כ- 3.5 ליטר בריכוז של 20% אלכוהול

1 וחצי ליטר מים מינרליים

1 ק"ג סוכר

 צנצנת קפה טייסטר'ס צ'ויס בטעם וניל או אגוזים -   או  קפה נמס משובח אחר

מקל וניל חצוי, מסמרי ציפורן (רצוי בתוך גזה)

בקבוק של אלכוהול 95% (750 מ"ל)


בקבוקים ריקים לאחסון



אופן ההכנה:



מביאים לרתיחה את המים עם הסוכר ומקל הוניל, 

אפשר גם כמה מסמרי ציפורן עד לרתיחה ולהמסה מוחלטת.

מוסיפים את הקפה נמס כף אחרי כף לאחר המסה של כל כף, סה"כ 15 כפות.

כשפושר, מוסיפים בקבוק של אלכוהול 95% לאט ותוך כדי ערבוב.

מעבירים לבקבוקים

יישמר כשנה במקום אפל. טעמו משתבח.


ליקר שוקולד: 

רכיבים:

2 כוסות סוכר
1 כוס מים רותחים
2 שקיות סוכר וניל
3 כפות קקאו שווה
1 כף  קפה נמס
3 חלמונים
1 כוס אלכוהול 96%

אופן ההכנה:

מרתיחים מים, את הסוכר, סוכר וניל והקקאו שמים בבלנדר, 
יוצקים מעל את המים הרותחים
ומערבלים
מוסיפים את הקפה
ואת החלמונים 
יוצקים את האלכוהול ומערבלים היטב.

מעבירים לבקבוקים.
נשמר חודשים בארון



נשיקות מרנג

שוקלים את החלבונים, מוסיפים פי 2  סוכר
ומקציפים עד לקבלת קצף מבריק ותפוח
להוסיף כמה גרגרי צבע
להעביר לשקית זילוף , לרפד תבנית אפיה בנייר אפיה
ולזלף נשיקות קטנטנות.

לאפות בחום 90 מעלות כשלוש וחצי שעות
הנשיקות היבשות מתנתקות בקלות מנייר האפיה





נישנושי פקאן



רכיבים:

1 חלבון ביצה + כפית מים
 500 גר פקאנים
 1 כוס סוכר 
1 כפית קינמון
1 כפית  פלפל שחור גרוס 
1/2 כפית מלח 


אופן ההכנה:

 לחמם תנור ל - 160 מעלות. 
לערבב בקערה גדולה חלבון ומים, להוסיף את הפקנים וערבב עד שכל הפקנים מצופים בחלבון. 
בקערה נפרדת לערבב את הסוכר, קינמון  פלפל גרוס ומלח. 
להוסיף לאגוזים ולערבב. לפזר את הפקאנים על נייר אפיה משומן
 בתבנית גדולה ולאפות 20 דקות 
לקרר היטב לפני האיפסון


ריבת תות:

התותים כל כך טעימים יצא שהצטברו כמה סלסלות במקרר וכמה אפשר כבר לאכול?
בצורת ריבה הם נשמרים הרבה יותר טוב
וזה כל כך פשוט ובמקרה של ריבת תות גם מהיר, כי כל הקטע להשאר בסוף עם ריבה אדומה ממש וחתיכות תות בתוכה
לכן
נשתמש בתותים גדולים מקסימום לחצות לשניים או לארבע
יש לשקול את התותים ללא התפרחת הירוקה, להוסיף משקל זהה של סוכר ולהניח בצד לשעה לפחות
התותים יגירו נוזלים והסוכר יתרטב
בזמן הזה נכין את הצנצנות: לכל צנצנת יוצקים מים רותחים וגם למכסה, מניחים לדקה, שופכים את המים והופכים את הצנצנת על מגבת נקיה.
כעת מבשלים:
 מוסיפים פרוסה או שתיים מלימון לא מקולף  וגם כף או שתיים מיץ לימון ומתחילים לבשל
הריבה רותחת , מנמיכים הלהבה, מערבבים בזהירות
בערך 15-20 דקות, בודקים במבחן הצלחת הקפואה אם הריבה מוכנה

מכירים את המבחן?
מניחים צלחת זכוכית במקפיא, כשמגיע הזמן לבחון את הריבה מוציאים ומנטפים טיפה על הצלחת, מעבירים פס
בעזרת האצבע וכעת, אם המרווח נשמר, הריבה מוכנה, אם לא ממשיכים לבשל עוד כמה דקות.
מוסיפים את פרוסות הלימון
ומבקבקים לצנצנות שעיקרנו מקודם. סוגרים ושוב הופכים את הצנצנות, כך יווצר בצנצנת ואקום שישמור על הריבה
סטרילית, כשפותחים יש לשמור במקרר.

העוגה של פורים בתפוצת ההונגרים - פלודני



קיגל ירושלמי - לכבוד שבת

 חריף במידה ומתוק במידה
והכי חשוב הכל בסיר אחד

מ- 400 גר' איטריות אפשר להכין 3 תבניות אינגליש קייק קצרות



כתר שמרים במילוי שוקולד


ואורזים


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה