יום רביעי, 5 בפברואר 2020

מגלגלים חזה עוף לשישי בערב





שישי בערב חלה טריה, חייבים משהו ליד, לא?




חצילים הם כמעט הוראת קבע, פסטו קישואים אנחנו מאוד אוהבים וכך גם מטבוחה
כולם בפוסט הסלטי הבית שלי


                 



 מפלס השניצלים בקופסא שבמקפיא מתחיל להתקרב לגובה מסוכן וזו סיבה מספיק טובה ל-
"מסיבת שניצלים".
הרי ידוע שאין כמו שניצלים טריים, אז יום הטיגונים הוא יום חגיגה
ותפריט ארוחת הערב כמו נכתב מעצמו,
בקיצור כדי למלא קופסא יחד עם ספיירים לארוחת הערב, הפשרתי כמה מגשים
של חזה עוף, אממה הפעם הקצב מלא את המגשים יתר על המידה ולי נותרו נתחי חזה .
אז מה?
גם העיקרית של ארוחת שישי נקבעת על הדרך, אבל  לא שניצלים רגילים:

חזה עוף ממולא ואפוי

רכיבים:

12 נתחי חזה עוף מדוקקים
חרדל דיז'ון
פסטו
12 יח' כתף בקר מעושן
פטרוזיליה קצוצה

לאפיה:

פלפל שחור גרוס

2 כפות דבש
2 כפות סויה
2 כפות שמן זית
1/4 כוס מיץ תפוזים

אופן ההכנה:

ממליחים ומפלפלים את נתחי החזה
פורסים על משטח עבודה

מורחים כל פרוסה במעט חרדל, ומעט פסטו


מניחים פיסת בשר מעושן, אם צריך מיישרים את הפרוסה כך שלא תבצבץ 
מגבולות חזה העוף.


מניחים כפית פטרוזיליה קצוצה
ומגלגלים, מניחים בתבנית חסינת אש על התפר, כך אין צורך לתקוע קיסם


מפזרים פלפל שחור גרוס
מניחים על כל גלילה מעט מרוטב האפיה, משאירים קצת
כדי להרטיב תוך כדי האפיה
טיפה דבש על כל גלילה ולתנור בחום 190 מעלות ל-25 דקות




הירקות שבארוחה הפעם היו פלפלים ממולאים וכמובן מתכון חדש שניסיתי ,
אני תמיד עושה ניסיונות כשאין הרבה סועדים
לארוחה, כמה פלפלים, קישוא אחד שמנמן לג'וניורית שלא אוהבת פלפלים ולדרך.

רכיבים:

6 פלפלים נקיים מגרעינים, לשמור את הכובע, 1 קישוא חצוי מרוקן וממולח

2 בצלים קצוצים
כפית גדושה שום כתוש
1/2 ק"ג בשר טחון
1/4 כוס אורז שטוף היטב
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל שחור, ראס אל חנות,בהרט,

לרוטב הבישול:

1 בצל קצוץ ומטוגן
1 קופסת עגבניות מרוסקות מוטי
מים בנפח קופסת השימורים (כוס בערך)
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
כפית סוכר, 1/2 כפית ג'ינג'ר יבש
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל להזהבה, מוסיפים השום והבשר הטחון
מערבבים תוך הפרדת הגושים לפירורים
כשכל הבשר שינה את צבעו לאפרפר
מתבלים, מוסיפים את האורז ועוד 1/3 כוס מים
ומבשלים עד שכל המים נספגים



מניחים להתקרר
מעמידים בצפיפות את הירקות בסיר, ממלאים כמעט עד הסוף במילוי
מוסיפים 2 כפות מהרוטב
את שארית הרוטב שופכים לסיר, גובה 3 ס"מ בערך ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי


עד שהירקות מתרככים.



תפוחי אדמה ארמדילו היו פינת הפחמימה 
המנה הזאת- קלי קלות קולפים את תפוחי האדמה
מתבלים במלח,רוזמרין יבש, אבקת שום  ושמן
חותכים פרוסות דקות אבל לא עד הסוף.
כדי לקבל תוצאה קריספית יותר בישלתי את תפו"א במיקרו למשך 10 דקות
ולאחר מכן המשכתי את הבישול בתנור למשך כשעה
עד שתפו"א התרככו והזהיבו



התנור כבר פתוח, למה שלא אכניס עוד תבנית?
כרובית אפויה
פירקתי ראש כרובית לפרחים
השרתי במים עם חומץ למשך 30 דקות
שטפתי והעברתי לשקית נילון - כך הכי נח לתבל את הפרחים
ושהתבלינים יגיעו לכל פינה בכרובית ולא במטבח

תבלינים 1:

2 כפות רוטב סויה
2 כפות צ'ילי מתוק
אבקת שום
2 כפות שמן זית


מעבירים לתבנית חסינת אש
מכסים ואופים שעה.
מוציאים


מתבלים בתערובת 
תבלינים 2:
2 כפות סויה
2 כפות סילאן
כף מיץ לימון
1/4 כפית מלח
1/4 כפית אבקת שום
1/4 כפית פפריקה

מחזירים לתנור לאפיה ללא כיסוי ל- 20 דקות


ולקינוח כמו בכל שישי  קראמבל, אותו הגשתי בלווית קרם וניל חמים

קרם וניל:

2 חלמונים
כפית קורנפלור
1/4 כוס שמנת צמחית

1 כוס שמנת צמחית
1/2 כוס סוכר
קמצוץ אבקת וניל

אופן ההכנה:

מחממים את השמנת עם הסוכר והוניל
במקביל מערבבים את החלמונים עם הקורנפלור והשמנת הצמחית
כשהשמנת מגיעה לרתיחה
טורפים לתוכה את החלמונים עם הקורנפלור
לא מפסיקים לטרוף, עד שמסמיך ומגיע לסף רתיחה
לא להרתיח!
להסיר מהאש ולקרר
לסנן!



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה