יום ראשון, 20 בדצמבר 2020

חזה עוף , בורגול ועוד

כן שוב מנה עיקרית במחבת אחת. 



באתר של חן ואלון קורן עלה מתכון שנראה מעניין וכל כך למה?
 היה בו בורגול עבה
זה בדיוק מה שהיה לי במזווה, הכי בטעות, זה בורגול שלא מספיק להתפיח אותו במים רותחים, ממש צריך בישול קצר
והנה לקדרה הזאת היה בישול קצר.
כמובן התאמתי את המתכון לרכיבים שהיו לי בבית,   והרי יופי של מנה

רכיבים:

2 בצלים קצוצים
2 גבעולי סלרי
2 גזר מגורר גס
1/2 ק"ג חזה עוף לשניצל
1/2 1 כוסות בורגול עבה
מלח,פלפל שחור, פפריקה מתוקה, מעט כורכום
פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

להשרות את הבורגול במים רותחים, לפני הבישול לסנן היטב.

חותכים את פרוסות החזה פיסות קטנות, 
מתבלים במלח, פלפל שחור פפריקה ומעט כורכום, 
מניחים לשעה לספיגת טעמים


מטגנים ממש קצר, עד שמלבין ודי, יש לזכור נתחי החזה יעברו עוד בישול קצרצר גם עם הבורגול ובכלל 
חזה עוף לא אוהב חום, הוא עלול להתייבש. מוציאים את הנתחים המטוגנים ומניחים בצד.

באותה מחבת
מזהיבים את הבצל ב-2-3 כפות שמן
קוצצים את גבעולי הסלרי ומוסיפים למחבת יחד עם הגזר


מטגנים כ- 5 דקות, מערבבים מידי פעם.
מוסיפים את הבורגול ועוד חצי כוס מים, מתבלים ומבשלים כ- 10 דקות, רוב המים מתאדים, 




כעת מוסיפים את נתחי העוף
ומערבבים קלות, ככה כ- 3-4 דקות, מתקנים תיבול




בגמר הבישול בוזקים פטרוזיליה קצוצה


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה