יום רביעי, 16 בדצמבר 2020

התפריט שלי לשבת הקרבה


עברנו שבוע עמוס טיגונים, לביבות ,סופגניות ומה לא

חוזרים לסעודות הרגילות. השבת יש לי אורח מכובד, שגם בלי לבקש, אני כבר יודעת מה ישמח אותו

 האורז עם הנחשים החומים , למשל זו מנת חובה ובשר חום הוא מאוד אוהב, אז למה לא לשמח?



אחת המנות הפשוטות והטעימות:

 פילה אמנון אפוי בתבלינים

רכיבים:

6 פילה אמנון מופשר ומושרה במלח, פלפל שחור ומיץ לימון

מכינים משחת תיבול
 מכפית פפריקה מתוקה, כפית אבקת שום, מעט כורכום, מעט פלפל שחור
שמן בכמות שתייצר משחה נוחה למריחה
 מורחים על הדג משני הצדדים
מניחים לשעה לספיגת טעמים
ומעבירים
ולתנור לחום 200 מעלות, למשך 20 דקות

כשמוכן לבזוק קצת פטרוזיליה, לא חייב אבל מוסיף

פשוט כבר אמרתי?


                       


כמובן שליד הדג יש גם מיני סלטים אהובים






לעיקרית קניתי לי נתח צלי כתף עם המון רוטב טעים 




                                                      אורז עם אטריות חומות ועוד

אורז זו יופי של תוספת לצלי שכזה, הפעם הוספתי לסיר גם עדשים ירוקות שבישלתי קודם לריכוך



מטגנים ב- 3-4 כפות שמן
 2 חופנים אטריות דקיקות להשחמה
להוסיף 1 כוס אורז שטוף ומסונן
לערבב 
לתבל בכפית מלח,כפית אבקת מרק בטעם עוף, 
1/4 כפית כורכום  וטיפה פפריקה מתוקה ופלפל שחור
להוסיף 1/2 2 כוסות מים
להביא לרתיחה
להוסיסף כוס עדשים ירוקות מבושלות
להנמיך את הלהבה ולכסות את הסיר
לבשל עד שכ להמים נספגים, כ- 20 דקות.

לבזוק פטרוזיליה
לבשל עד שהאורז מתרכך והנוזלים נספגים לגמרי.




ולפינת הירוקים שעועית ירוקה מאודה ומוקפצת עם שמן זית, שום ומלח





לקינוח  עוגת המון  תפוחים עם שטרויזל



וכדי שגם האורח יהיה מבסוט אכין לו משהו  משוקולד

מוס שוקולד  פשוט להכנה
2 רכיבים ותו לא

רכיבים: (20 גביעים)

300 ג"ר שוקולד
3 מיכלים שמנת צמחית

אופציה: פרורי עוגה
            2-3 כפות ברנדי או רום (לא תמצית)

אופן ההכנה:

ממיסים את השוקולד  עם מיכל וחצי של שמנת צמחית, אפשר גם במיקרו
מניחים לדקה או שתיים וטורפים היטב
עד לקבלת תערובת הומוגנית
מעבירים למקרר לקירור מלא.
מקציפים את שארית השמנת הצמחית יחד עם הגנאש שהתקרר
עד לקבלת קציפה תפוחה ויציבה
מעבירים לשקית זילוף

כעת אם בחרתם באופציית פירורי העוגה שמים ככף פירורים בתחתית הגביע, 
מרטיבים במעט ברנדי
מזלפים מעל את המוס
מעטרים ושומרים במקפיא 
יש להפשיר לפני ההגשה.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה