יום רביעי, 23 בדצמבר 2020

קבב דגים על קרם שום לפתיח וההמשך מבטיח

 



                            סעודת שישי בערב, לעולם תתחיל עם כמה סלטים על השולחן

                                      ככה בשביל החלה, שהשבת יצאה מיוחדת במיוחד,

         במסגרת פרויקט חלה לפרשה החלה לפרשת ויגש משלבת רצועת פסטו טעימה



                                  שרק עושה טוב לסלטים המתלווים , ובהמשך


קבב מדג בורי על מצע קרם שום ופלפלים קלויים


רכיבים:

1 ק"ג דג בורי נקי מעור ועצם וטחון גס


10 עלי נענע
עלי פטרוזיליה מחצי חב' (בערך 20 גבעולים)
3 ס"מ קליפה מלימון (רק הצהוב) קצוצה דקדק
8 שיני שום
1 בצל סגול
1/3 כוס שמן זית
מלח,פלפל שחור

קרם שום

1 כוס שיני שום קלופות
שמן זית
מלח

פלפלים קלויים

4 פלפלים אדומים/כתומים
1 כפית חומץ בלסמי
2 כפות שמן
מלח, פלפל

או למען החיים הקלים - צנצנת פלפלים קלויים

אופן ההכנה:

קבב:

את כל הירוקים קוצצים  במעבד המזון
מערבבים עם עיסת הדגים, מתבלים ומניחים למספר שעות לספיגת טעמים
(אפשר גם לילה במקרר)
חשוב לא לדלג על השלב הזה כדי שהדגים יספגו את הטעמים.

בידיים רטובות צרים קבבים ומטגנים בשמן חצי עמוק

קרם שום:

שמים את שיני השום בסיר ממלאים במים כד כיסוי ומביאים לרתיחה
שופכים את המים וממלאים מים חדשים, ככה עושים שלוש פעמים
למה?
כדי להתפטר מהטעם החריף של השום
בפעם השלישית משאירים את המיםן ומבשלים עד ששיני השום רכות
מסננים וטוחנים עם 2-3 כפות שמן זית ומלח.

פלפלים קלויים

אם בחרתם בדרך הקלה
יש להוציא את הפלפלים מהצנצנת לשטוף ולנגב
לטחון במעבד מזון בלווית 2 כפות שמן 2-3 שיני שום
מלח אם צריך

אם בחרתם בדרך הארוכה

יש לשטוף את הפלפלים ולצלות בגריל כמה דקות 
לא לשכוח לסובב את הפלפלים כדי שיצרבו מכל הצדדים, 
שימו לב לא לקלות את הפלפלים זמן ארוך מידיי
כי הפלפלים בשונה מחצילים שקולים בגריל
נצרבים ונשרפים מהר מאוד ואז לא נשאר להם "בשר" בשביל הממרח.
מוציאים את הפלפלים לתוך שקית נילון כדי שיזיעו
כך יהיה קל להפטר מהקליפה
אחרי שהפלפלים התקררו בשקית
בתנועות עיסוי קלות מתפטרים מהקליפה, שוטפים קלות מהגרעינים
טוחנים בתוספת 2-3 שיני שום
כפית חומץ בלסמי, מלח ו- 2 כפות שמן

            להגשה:

מניחים כף גדושה מקרם השום על הצלחת, כפית מהפלפלים הקלויים

 ועליהם מניחים את הקבבים החמימים

סלטון עלי רוקט בוינגרט מעל .

                                       


לעיקרית


מאז שעברתי לבשל לשון בסיר אחד ביום אחד
החיים קלים יותר והמנה אטרקטיבית יותר



בלווית כרוב ממולא, הפעם יצאו לי ממולאים קטנים וחמודים
מתאימים בול כתוספת





ופירה תפוח אדמה
כי ככה הביס מושלם




לקינוח מאפינס דבש עם תפוחים מקורמלים גלידה ורוטב קרמל

קינוח עם תפוחים זה די בנוהל ארוחות שבת שלי
מגוון של מרקמים בקינוח זו השריטה שלי
אז הפעם זרמתי
גלידה היתה לי בחסות גלידה גולדה (על בסיס סויה)

מאפינס דבש

ל- 12 יח'
1/2 1  כפיות אבקת קפה מעורב ב1/2 כוס מים רותחים
1/2 כוס סוכר חום
1/2 כוס סוכר לבן
6 כפות דבש
2 1/2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
1 כפית קינמון
1/2 כפית ציפורן טחונה
2 ביצים
1/4 כוס שמן
מיץ וקליפה מגוררת מחצי לימון
מיץ מחצי תפוז

אופן ההכנה:

בקערה אחת לערבב את כל החומרים היבשים
בקערה שניה לערבב את כל החומרים הרטובים
לאחד את הקערות, לא לערבב יותר מידיי
לצקת לתבנית שקעים
לאפות 15 דקות בחום 170 מעלות

                                                                                  
תפוחים מקורמלים

3 תפוחים ירוקים קלופים ומחולקים לשמיניות
3/4 כוס סוכר
25 גר' נטורינה
1 מקל קינמון
סרט באורך 10 ס"מ מלימון

שמים את כל הרכיבים במחבת ומבשלים על אש בינונית

 עד שהתפוחים מתרככים אבל לא יותר מידיי והם עטופים בקרמל 

רוטב קרמל ברגע

1 כוס סוכר חום
1 כוס שמנת צמחית
מעט וניל
50 גר' נטורינה

אופן ההכנה:

מבשלים את כל הרכיבים עד להסמכה 3-5 דקות
נשמר יופי במקרר
לחמם קלות לפני השימוש




אין תגובות:

פרסום תגובה