יום ראשון, 27 בדצמבר 2020

סתם יום של חול גם צריך לאכול

אמצע השבוע מגיע, המקרר התרוקן מהשאריות משבת
וצריך לאכול פה
משהו בקטנה, אבל טעים ומשביע.
לחתוך ירקות להקפיץ ולתבל זה קליל מבחינתי ובדיוק מתאים למטרה.
אז קדימה, הירקות שבחרתי לקארי הם אלה שאנחנו אוהבים
ואלה שהיו בדיוק במקרר
תוכלו לבחור, להוסיף או להשמיט מהירקות לפי העדפותיכם
אני למשל מוותרת על תפו"א, פלפלים ומתגברת בפרחי כרובית וברוקולי.




קארי ירקות

רכיבים:

1 פחית חלב קוקוס
חצי כוס מים
 בצל גדול חתוך לקוביות
4 כפות שמן 
3 שיני שום כתושות
2 גזרים קלופים, חתוכים לקוביות
 זוקיני או  קישוא חתוך לקוביות (אין צורך לקלף)
פרחי כרובית
פרחי ברוקולי 
 סלסלה קטנה של פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות
כוס אפונה קפואה חלוטה
תבלינים: כפית מלח, כפית פלפל שחור,  כפית קארי הודי, חצי כפית כורכום, חצי כפית כמון, 

אופן ההכנה:

מחממים על להבה גבוהה את השמן, מוסיפים את הבצל, מחית הקארי, שום ומערבבים תוך כדי, על מנת לפתוח טעמים.
מנמיכים ללהבה בינונית ומוסיפים בהדרגה את הירקות לפי הסדר שכתבתי במרכיבי התבשיל.
מתחילים עם הירקות שיותר קשה להם להתבשל כמו גזר....
שימו לב!!! חשוב להקפיץ/לערבב את הירקות תוך כדי ההוספה, על מנת שלא ישרפו וגם שיספגו את הטעמים .
מוסיפים לירקות את תכולת פחית הקוקוס + חצי כוס מים, תבלינים ומערבבים.
מנמיכים ללהבה נמוכה, מבשלים כ-20 דקות ומגישים .

הגישו לצד אורז לבן ומעליו כמות נדיבה של התבשיל עם הרוטב, פשוט מעדן 





למעשה זו ארוחה נהדרת, אורז וירקות, בדיוק "ליום שני ללא בשר" 
אבל אצלנו לא יוותרו על ליטרת הבשר
ולכן קציצות בשר מטוגנות טריות או כאלה שהפשרתי ישלימו את הביס.





אין תגובות:

פרסום תגובה