יום רביעי, 30 בדצמבר 2020

ארוחת שבת אז מה נכין?




שוב מתקרבים לקניות של סוף השבוע , וכמו שאמרו חכמים ממני, 
סוף מעשה במחשבה תחילה
אז צריך תפריט וממנו אגזור את רשימת הקניות
נפתח הפעם 


מנה טעימה מעין כמוה, שחוזרת אצלי לא פעם

בעזרת מחבת גדולה אפשר להכין על הגז, אבל אפשר להכין את הרוטב
לצקת על פיסות הדג ולאפות בתנור





קצת אוכל קטן ליד



תועפות בשר טחון שעברו אצלי השבוע במטבח
הסתיימו גם בסיר ירקות ממולאים
את אלה , למרות שלא מסובך להכין, אפשר להכין מראש ולשמור במקפיא







ליד , די מתאים, פירה תפו"א קרמי 
אני מוסיפה בנוסף לשמן , מלח ופלפל שחור גם ציר עוף/ירקות כדי לקבל את המרקם האהוב




ובנוסף שוקי עוף בתנור

מרינדה:

4 כפות דבש
5 שיני שום כתושות
2 כפות סויה
1/4 כוס מים
מלח, פלפל שחור

מערבבים את חומרי המרינדה
משרים את העוף לכמה שעות  ואופים בחום 190 מעלות.
 כדאי לסובב את השוקיים במהלך האפייה
כדי שישחימו מכל הצדדים
ומכיוון שמדובר במרינדה מתקתקה שיש לה נטיה להשחים במהירות
הכינו יריעת אלומיניום לכיסוי
 

                                                        פשטידת קישואים נימוחה




קינוח אצלנו כמעט תמיד יהיה משהו עם תפוחים והפעם טארט טאטן
אפשר להשקיע ולהכין בצק ואפשר גם להשתמש בעיגול בצק עלים קנוי
מה שלא תכינו תהנו מקינוח מופלא 



ש ב ת   ש ל ו ם
 

אין תגובות:

פרסום תגובה