יום רביעי, 18 במרץ 2020

התפריט לשבת



דגים בשבת כמעט קונצנזוס
אז מנסה לגוון, זאת לא אוהבת דגים וההיא לא יכולה להסתכל על סלמון
גפילטע הס מלהזכיר
ובדיוק פיספסתי להזמין דגים מפולטים מהדגאי שבשוק
אז מה?
דג סול, הפעם מצאתי לו מתכון אחר (איך לא?)
נסו ותתאהבו



אז כהרגלי תמיד על השולחן מבחר 

ולידו

דג סול מטוגן ברוטב חמצמץ

רכיבים:

1 חב' דג סול קפוא, מופשר וסחוט
1 כוס קמח
כפית מלח
חצי כפית אבקת שום

לרוטב:
מיץ מתפוז אחד
1/4 כוס יין לבן חצי יבש
1 בצל קטן קצוץ
חצי כפית חרדל דיז'ון
כף פטרוזיליה קצוצה דק
מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה:

מיבשים את נתחי הדג בנייר סופג
מקמחים ומטגנים
קודם את הצד בלי העור
מניחים בצד.

במחבת קטנה מזהיבים את הבצל הקצוץ במעט שמן
מוסיפים את שאר החומרים ומביאים לרתיחה
מבשלים דקה ומסירים מהאש
מערבבים לרוטב את הפטרוזיליה ויוצקים על הדגים המטוגנים







העיקרית שלנו כוללת גם את התוספת
הפעם השתמשתי בנתחי חזה עוף מוכנים לשניצל - זאת אומרת משוטחים דק דק
מלאתי בתערובת חזה אווז ופטריות, וכדאי להתאמץ ולהשיג חזה אווז, הוא משפיע טעם רב על המנה
כל הגלילה עוברת טיגון ולאחר מכן אפיה ברוטב טעים
עד שתפוחי האדמה מתרככים.




רכיבים:

12 נתחי חזה עוף משוטחים דק דק

מילוי:

1 חזה אווז פרוס לפרוסות דקות
1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות דק
חצי כפית שום כתוש

שמן לטיגון
לציפוי:
2 ביצים טרופות
1 שקית פרורי לחם מוזהב עם 3/4 כפית מלח ו- 1/2 כפית אבקת שום

6-8 תפו"א קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

רוטב לאפיה:
1 כוס קרם קוקוס
1/2 כוס מים
2-3 כפות מהמילוי שנותר
1 כף פטרוזיליה קצוצה
2 כפיות שום כתוש
1/2 כפית פפריקה מתוקה
כף אבקת מרק עוף
מלח ומעט פלפל שחור  

אופן ההכנה:

ממליחים ומפלפלים את נתחי העוף ומניחים בצד
מבשלים את קוביות תפו"א 10 דקות ומסננים.

למילוי:
מזהיבים קלות את השום במעט שמן, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שכל הנוזלים מתאדים, מןוסיפים את חהזה אווז ומטגנים 2-3 דקות, מתבלים במלח- מעט ומניחים להתקרר.

מניחים מהמילוי על נתח החזה מגלגלים
טובלים בביצים הטרופות, אח"כ בזהירות בפרורי הלחם ומטגנים יפה משני הצדדים
מעבירים את הגלילות המטוגנות לתבנית חסינת אש
מפזרים מסביב קוביות תפו"א 
מערבבים את החומרים של הרוטב, יוצקים מסביב על תפו"א וגם על הגלילות ומכניסים לתנור חם 180 מעלות
לאפיה של כשעה, בודקים אם תפו"א רכים ורק אז מוציאים מהתנור

מה ליד?

ירקות אפויים
כדי לקבל תבנית כל כך יפה יש לאפות כל ירק בנפרד 
בתיבול קליל של ספריי שמן, מלח, מעט טימין , אבקת שום ומלח
ורק אח"כ
להעביר לתבנית ההגשה



לקינוח

עוגת טראפל

מה זה?
טראפל כולם מכירים, החלטתי לחסוך את המראה המפחיד שיש לשיניים  שנוגסות בטראפל מצופה בקקאו
ועל הדרך לחסוך לי את גילגול השוקולד
בחום הקיץ

רכיבים:

לבסיס


120  גר' נטורינה
120 גר' שוקולד מריר 
1/2 כוס סוכר 
 2 ביצים
½ כוס קמח

לטראפל

450 גר' שוקולד מריר
300 מ"ל קרם קוקוס/שמנת צמחית השף הלבן
3 כפות ברנדי

אופן ההכנה:

מחממים את הנטורינה והשוקולד להמסה ומערבבים לאחידות.
מקציפים את הביצים עם הסוכר
מוסיפים את השוקול דהמומס
מערבבים היטב
מוסיפים את הקמח ומערבבים עד להטמעה.
יוצקים לתבנית בקוטר 20 ס"מ (אני הכנתי בתבנית פרח)

אופים בחום 180 מעלות 20 דקות
מוציאים ומקררים
מטפטפים על העוגה את הברנדי

מחממים את השוקולד עם מחצית מכמות הנוזלים, מערבבים היטב
מוסיפים את שאר הנוזלים
כך המסה מתקררת וניתן לצקת על העוגה, מישרים את פני השטח ומקררים

לציפוי מבריק
ממיסים 150 גר' שוקולד עם כף גלוקוזה, 1/2 כוס שמנת להקצפה
ויוצקים על העוגה הקרה.






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה