יום ראשון, 24 במאי 2020

עוגת גבינה קרה ומתוקה


פיית העוגיות הרימה להנחתה, עוגת גבינה קרה,
כשלא רוצים לחמם תנור ומחפשים משהו טעים
וביננו? פחות עבודה (חוץ מהעוגה הזאת, פה יש כמה שלבים, אבל קטן עלי)
זהו פתרון מעולה
וכשיש טוויסט במתכון עם
 ממתקי השוקולד אז בכלל נשמע לי משהו שיקבל ניקוד גבוה אצלנו



רכיבים:

לבסיס :

175 גרם בסקויט פתי בר
50 גרם חמאה, מומסת
30 גר' שוקולד
קורט מלח

לקרם גבינה, שוקולד לבן וקליק:

12 גרם (3 כפיות שטוחות) ג'לטין
350 גרם שוקולד לבן, קצוץ
450 גרם (2 גביעים) גבינת שמנת 25%.
250 גרם (גביע) גבינה לבנה 5%.
2 כפיות תמצית וניל
500 מ"ל (2 גביעים) שמנת להקצפה 38%
חצי כוס סוכר


למילוי ועיטור:
250 מ"ל (גביע) שמנת להקצפה 38%
3 שקיות סוכר וניל
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
3 שקיות קליק בציפוי לבן וחלב

כלים:

תבנית או רינג 24 ס"מ
קופסת שימורים ריקה

אופן ההכנה:

לבסיס :
מרפדים דפנות תבנית 24 ס"מ בשקף. 
שוטפים היטב ומייבשים קופסת שימורים ריקה, מצפים בנילון נצמד ומניחים במרכז התבנית.
ממיסים את החמאה עם השוקולד, מערבבים היטב 
טוחנים במעבד מזון את הביסקויטים לפירורים דקים. מוסיפים חמאה והשוקולד המומסים, מערבבים היטב לתערובת אחידה ומהדקים לתחתית התבנית בעזרת כף, סביב קופסת השימורים .

לקרם גבינה, שוקולד לבן :

מערבבים בקערה קטנה ג'לטין עם 4 כפות מים, ומניחים לספוח את הנוזלים , 
במיקרוגל או על בן מארי ממיסים את השוקולד הלבן, מצננים מעט. 
מערבבים בקערה גדולה גבינת שמנת, גבינה לבנה ותמצית וניל. מעבירים 3 -2 כפות מהגבינה  לשוקולד הלבן, מערבבים היטב
ומעבירים את כל השוקולד לגבינה, טורפים מיד לתערובת חלקה.
 ממיסים את הג'לטין (15 שניות במיקרוגל), ומערבבים לתערובת חלקה ללא גושים. 
מוסיפים לג'לטין 2-3 כפות מתערובת הגבינה וטורפים להשוואת טמפרטורות. 
יוצקים את התערובת בהדרגה לתערובת הגבינה תוך טריפה לתערובת חלקה. 
מקציפים  שמנת להקצפה עם אבקת סוכר לקצפת יציבה ומקפלים לבלילת הגבינה. 
יוצקים את הקרם על התחתית ומעבירים להקפאה או לקירור למשך הלילה.


למילוי ועיטור:
מוציאים את העוגה מהתבנית ומקלפים את השקף, 
מניחים את העוגה על צלחת הגשה. 
ממלאים את פחית השימורים במים רותחים כמעט עד לגובה העוגה כדי שיהיה אפשר להסיר אותה בקלות, 
ומסירים אותה בעדינות רבה מהמרכז תוך סיבוב קל . 
מקציפים במערבל חשמלי שמנת להקצפה עם הסוכר וניל והפודינג לקצפת יציבה. 
מעבירים לשקית זילוף עם צנטר חלק של 1.5-2 ס"מ ומעטרים את העוגה בתלוליות קצפת עד למרכז. 
ממלאים בזהירות את מרכז העוגה בכדורי קליק כך שממלאים את הטבעת לחלוטין

מבוסס על מתכון של פיית העוגיות




וכשחותכים את המלכה הלבנה





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה