יום רביעי, 27 במאי 2020

עוגת גבינה באסקית

או העוגה ששברה את הכלים, למה? כי שנים שאני אופה עוגות גבינה, בכל הסגנונות, 
עם הפרדת ביצים ובלי, גבינה מסוננת
או גבינת שמנת ואולי רק יוגורט?
עם תוספות ובלי תוספות, עם  ציפוי שמנת או ציפוי שוקולד/לוטוס/גלסאז'
עם מים בתנור, בלי מים בתנור
הולכת על קצות האצבעות מסביב לתנור, לא פותחת את דלת התנור, פותחת את דלת התנור, 
מוציאה את התבנית לרגע מהתנור... מפרידה מהדפנות, לא נוגעת בתבנית.
מורידה חום אפיה כי רק עוגה לבנה נחשבת, מעלה את חום האפייה כי כדאי מכת חום.
העוגה נופלת? תעשי ככה... העוגה לא נופלת כי ככה היא וכדאי לאמץ את המתכון לתמיד..
מי זה מאמץ מתכונים לתמיד? אצלי תמיד יש מתכון חדש..
אז במסגרת המתכונים החדשים , נחו עיניי על עוגת גבינה שרופה למדיי, עטופה כולה
בנייר אפיה מקומט ושזוף אף הוא, התחלתי לחפור, כמה גרסאות לעוגה הזאת
ואני מודה קצת נבהלתי מצד אחד העוגה צריכה להישאר ממש רוטטת כשמוציאים מהתנור
מה יהיה כשאנסה לפרוס? אגם בצלחת?
200 מעלות לשעה אפיה?  גוש פחם יצא לי שם.
מודה שחששתי והוספתי עוד 10 דקות לזמן האפייה

.


טוב לאחר שגיבשתי לי פרוטוקול יצאתי לדרך

רכיבים:

150 גר' פירורי בסקוויט (ממש אופציונאלי ולא הכרחי)

1 ק"ג גבינה שמנת
400 מ"ל שמנת מתוקה, 
3/4 1 כוסות סוכר
5 ביצים
קמצוץ אבקת וניל
1/4 כוס קמח

וזהו

אופן ההכנה:

מרפדים תבנית אפיה עגולה בנייר אפיה מקומט, למה מקומט? כדי להמנע מקמטים בעוגה.
שמים את כל הרכיבים בקערת מערבל, מערבלים לקבלת בלילה נוזלית למדיי
מפזרים בתחתית  תבנית 24 את הפירורים ומעליהם
יוצקים בזהירות את הבלילה 
 ולתנור שחומם לחום 200 מעלות, 
ל-30-35 דקות.




ועדיין אי אפשר לתאר את הטעם הקרמי, מוסי מעולה שלה
שכל תיאור שאתן פה לא יעשה עימה חסד
תכינו ותטעמו בעצמכם





4 תגובות:

  1. נשמע טוב, עם איזה גבינה את השתמשת?
    אני רוצה לנסות, תודה

    השבמחק
  2. השתמשתי בגבינת נפוליאון 25%

    השבמחק
    תשובות
    1. כתבת 1 קג גבינה שמנת ורשמת נפוליון זה אומר 4 יח של גבינה להגיע ל1 קג? אשמח לחידוד אם הבנתי נכון

      מחק