יום רביעי, 1 ביולי 2020

אז מה נכין לשבת?



סעודת שבת שלנו



סלטים כפתיח זה תמיד כיף
הפעם ניסיתי את הקולורבי


קרפצ'ו קולורבי

וזה ממש קל
2 קולורבי קלופים חתוכים דק דק
מסדרים יפה על צלחת

מרינדה:

2 כפות מיץ לימון
2 כפות שמן זית
מערבבים את השמן ומיץ הלימון ומטפטפים על הקולורבי
מערבבים 1/8 כפית פסטו  בכף שמן מטפטפים על הירקות
סוחטים 2 חצאי עגבניה על הקולורבי- רק את הזרעים
בוזקים קצת גרגרי מלח אטלנטי
ומגישים




סלט פריקי בירקות שורש מקורמלים

נחשפתי לסלט הזה במסעדה של איל שני ואהבתי
ניסיתי לשחזר ודי בהצלחה 

מתחילים בבישול 1 כוס גרגרי פריקי:
בישלתי כמו שמבשלים פסטה, בהרבה נוזלים
ואחרי כ- 20 דקות מסננים ומערבבים עם 2 כפות שמן זית.

במקביל חתכתי 2 גזרים ושורש פטרוזיליה לקוביות קטנות
וטיגנתי על להבה קטנה בתוספת כף סוכר
כשהסוכר התקרמל מוסיפים 1/4 כוס נוזלים
מלח ומעט פלפל שחור
ומבשלים עד שכל הנוזלים מתאדים

מערבבים עם הפריקי
ולסיום מוסיפים עוד 1/4 בצל סגול קצוץ גס
כף פטרוזיליה קצוצה


לעיקרית בחרתי בצלי בקר

אז נשארה לי במקרר  צנצנת של רוטב ברביקיו שהכנתי, 
אני בעצמי, כל כך טעים ומרגיש בריא..
החלטתי לצוות אליו את נתח צלי הבקר שקניתי למטרה אחרת לגמרי
ויצאתי לדרך

רכיבים:

2 ק"ג צלי בקר (מספר 5)
2 גזר קלוף ופרוס לעיגולים
6 בצלצלי שלוט חתוכים לקוביות
8 שיני שום חתוכים
2 גבעולי סלרי
3 ס"מ שורש ג'ינג'ר
כף גרגרי פלפל שחור
כף מלח

שלב 2:

1 כוס רוטב ברביקיו
5-6 כפות סוכר חום
1/2 כפית פפריקה מעושנת
1/2 כפית פפריקה מתוקה
4 כפות סויה
1 כוס מים
מלח

אופן ההכנה:

מטגנים את נתח הבשר במעט שמן, שישחים היטב
מוסיפים את הירקות מכסים במים רותחים ומבשלים כ- 3 שעות, עד שהבשר רך.



מוציאים מהרוטב (אפשר לשמור את הרוטב ולהשתמש כציר בבישול רטבים ואפילו להוסיף לסיר החמין)
מקררים ופורסים.

שלב 2:

מוסיפים את כל החומרים משלב זה למחבת רחבת ידיים, מביאים לרתיחה
מניחים את פרוסות הבשר ברוטב ומבשלים כ- 20 דקות, תוך הפיכת הפרוסות כך שכל הפרוסות תתכסנה ברוטב הטעים.





מה ליד?

מג'דרה מבורגול ועדשים שחורות



פשטידת תפוחים



ולקינוח

גרניטה אננס וטקילה


חומרים ל-6 מנות:

2 כוסות קוביות אננס טרי (או כמות שווה של אננס משומר ללא סוכר).
240 מ”ל (1 כוס) מים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
כמה טיפות מיץ לימון סחוט טרי
120 מ”ל (1/2 כוס) טקילה מאיכות טובה



אופן ההכנה:

 טוחנים אננס, מים וסוכר בבלנדר לנוזל סמיך ואחיד במרקמו.

 מוסיפים מיץ לימון וטקילה, מערבבים ומעבירים לכלי מתכת רחב ושטוח.

                                 מכניסים למקפיא לכ-30 דקות (שהגרניטה תתחיל לקפוא). 
ברגע שנוצר מעט קרח על הדפנות ועל פני הגרניטה מערבבים בחוזקה, 
כדי לשבור ולרסק את הקרח, ומחזירים למקפיא. 
חוזרים על התהליך שלוש-ארבע פעמים 
עד שמתקבלת תערובת יציבה וקפואה של רסיסי קרח.
(אפשר להכין במכונת גלידה)
 מעבירים לכלי אטום ושומרים במקפיא עד ההגשה 

רצוי לא יותר מכמה שעות. מרקם הגרניטה במיטבו ביום ההכנה.






וקוביות של נחת


סינרול אבל בקיצור




שבת שלום





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה