יום ראשון, 13 בספטמבר 2020

מגולגלות במילוי בראוניז

יש לי מתכון קבוע ומאוד אהוב לרולדות בצק, כמו פריך ממולאות בתמרים- מגולגלות תמרים
בעבר ניסיתי מגוון מילויים לבצק הזה וממרח התמרים נבחר ברוב קולות.
העוגיות הללו , מהבלוג נשואה למאפיה ,תפסו את עיניי מכיוון שהמילוי שבהן היה מרוכז במרכז ועטוף 
בשכבה דקיקה של בצק
יפה לעין וטעים לחך


רולדות בצק פריך במילוי בראוניז כ-30 עוגיות

רכיבים:

לבצק הפריך:

100 גר׳ נטורינה רכה
2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן רגיל
1 כפית אבקת אפייה
2 כפות אבקת סוכר
1 ביצה גודל 
2-4 כפות מים
למילוי בראוניז:
3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן
100 גר׳ חמאה רכה
1/2 כוס אבקת קקאו איכותית
כפית תמצית וניל
ביצה גודל 
מעט מלח
3/4 כוס (105 גר׳) קמח לבן רגיל

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק:

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים את הנטורינה ואבקת הסוכר
מוסיפים ביצה, אבקת אפייה וקמח וממשיכים לערבל
לבסוך מוסיפים מים, לפי הצורך עד שהבצק מתאחד.

למילוי בראוניז:

בקערה  מחממים במיקרוגל נטורינה, סוכר, מלח וקקאו, .
מוציאים, מערבבים לתערובת אחידה, מוסיפים ביצה ומערבבים שוב היטב
מוסיפים קמח, ותמצית וניל ומערבבים ביטב לתערובת אחידה.
מתקבל מין בצק, לא דביק וניתן לעיצוב בידיים.
מחממים תנור לחום 170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה
על משטח מקומח מרדדים שליש מכמות הבצק למלבן 
בעזרת סכין  מיישרים את הקצוות 
מעבירים כשליש מכמות המילוי למרכז המלבן לאורכו ובעזרת הידיים מעצבים צורת גליל


סוגרים את הרולדה, מעבירים צד אחד של הבצק מעל המלית, עד הסוף שלה ואת הצד השני של הבצק מעליו וסוגרים.
מניחים בתבנית, כשהתפר כלפי מטה, וחוזרים על הפעולה עם שאר הבצק והמילוי.
אצלי התקבלו 3 רולדות .
בעזרת סכין חדה חורצים חריצים לא עמוקים ברולדה ומסמנים פרוסות ברוחב 2 ס״מ
(זה יקל על חיתוך העוגיות מאוחר יותר כשיצאו מהתנור)
אופים כ 20 דק׳ עד להזהבה קלה של הרולדות.
מוציאים, מצננים לחלוטין, חותכים לפרוסות ומפזרים אבקת סוכר.




אין תגובות:

פרסום תגובה