יום רביעי, 16 בספטמבר 2020

צלי כתף בקר, ארוחה חגיגית לשבת או לחג

יומיים חג לפנינו,  ארוחות לרוב
קבלו עוד רעיון לתפריט חגיגי וטעים.


צלי בקר, פשוט כזה, שאפשר לשים בסיר ולשכוח ממנו 
עד שמוכן,  בלי יין  בלי ירקות שורש, פשוט כבר אמרתי? וטעים עד מאוד

אז מה צריך:

נתח כתף במשקל 1/2 1 -2 ק"ג

4 בצלים פרוסים
4 עלי דפנה
כפית רוזמרן יבש
2 כפות פפריקה
מים כדי כיסוי חלקי של הנתח
7-8 שיני שום כתושים

מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

תמיד כדאי להוציא את הנתח מהמקרר איזה שעה לפני הבישול
למרוח בשמן, מלח ופלפל שחור

לצרוב יפה מכל הצדדים

להוסיף את שאר הרכיבים, להביא לרתיחה, להנמיך את האש
ולבשל כ- 3 שעות, 
בשלב זה אפשר להעביר את הסיר כשהוא מכוסה היטב לתנור ולהמשיך לאפות 
בחום 150 מעלות כ- 3 שעות.
כשמכינה על הכיריים אני הופכת את הנתח במהלך הבישול פעמיים שלוש

כשהצלי מוכן, מקררת היטב, פורסת ומחממת ברוטב הטעים שהתקבל.

הרוטב הזה מעולה גם לבשל בו אורז, למשל
להגיש ליד תוספת סופחת רוטב, כמו פירה תפו"א או פסטה.




אז יש מנה עיקרית

צלי בקר כמעט תמיד יוגש עם פירה תפו"א
אני מכינה את הפירה עם כוס מרק, הוא קטיפתי נימוח ומתחמם מצויין



מה עוד?

מג'דרה




וירקות אפויים





מה מסביב?

לפתיח סלט עשיר צבעוני על מצע חציל קלוי

קליתי 4 חצילים בינוניים בגריל, צריך לשים לב לא יותר מידיי
כדי שישאר בשר לחציל
מוציאים, מניחים על משטח חיתוך, חורצים לאורך ומרימים קצה אחת של המשטח
כך שהנוזלים יצליחו להתנקז מהחציל
אחרי כשעה מפרידים את בשר החציל מהקליפה
קוצצים גס, קצת מלח, 3-4 שיני שום כתושים, 2 כפות שמן, כף מיץ לימון
ושומרים.

הסלט צבעוני ומכיל
מלפפונים חתוכים לקוביות קטנות
עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
פלפל צהוב חתוך לקוביות קטנות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1/8 כרוב סגול קצוץ
100 גר' חומוס מבושל
לתיבול: מיץ לימון- הרבה, מלח שמן ופלפל שחור ממש לטעום ולתבל
את הסלט הזה כדאי לתבל כשעה לפני הארוחה, כדי שהתיבול יטמע בירקות.

טחינה:
אני אוהבת די נטורל אז מכינה עם מיץ לימון ומים בלבד, אפשר להוסיף מלח אם חסר

לפני הארוחה מסדרים על מגש את החציל הקלוי
מעליו מניחים את הסלט
ולסיום מנטפים טחינה 
ומגישים



הוספתי גם לביבות כרובית לפתיח 




לקינוח

בכוסיות פנה קוטה ומוס קפה




וקצת משהו לנגוס בו - בראוניז קצת אחרת





אין תגובות:

פרסום תגובה