יום רביעי, 9 בספטמבר 2020

ראש השנה יש לכם כבר תפריט?



לכבוד ראש השנה - חלות עגולות
למה?
סוג של מנהג
העיגול מייצג את הטבע המעגלי של החיים ושל השנה.

חמדתי לצון ובמקום שומשום - סוכריות צבעוניות

חלות עגולות ניתן לקלוע בהרבה דרכים
מצרפת שרטוט לקליעת החלות שכאן:





אחרי כל הסימנים


ראש השנה, שנה טובה ומתוקה וגם הקוסקוס שלי קיבל תוספות מתקתקות

"מרק ירקות" לקוסקוס

רכיבים:

1 בצל קצוץ
2 גזר קלופים וחתוכים לקוביות
1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות
2 כוסות חומוס קפוא
1/4 כוס דבש
2 כפות סוכר חום
1 מקל קינמון
כפית אבקת מרק בטעם עוף
מלח

אופן ההכנה:

מתחילים בבישול המוקדם של הירקות, פשוט במים עם אבקת מרק, מבשלים כחצי שעה, מוסיפים את החומוס הקפוא
מבשלים כ- 10 דקות נוספות, מסננים אך שומרים את נוזלי הבישול

מזהיבים את הבצל ב-2 כפות שמן מעבירים לתבנית חסינת אש
מוסיפים את הירקות יחד עם כוס מנוזלי הבישול, מתבלים מערבבים קללות
מכסים ואופים כשעה, אם צריך מוסיפים מנוזלי הבישול כדי שהחומוס לא יתייבשו.

קוסקוס? זה משקית... יש הוראות





פרגיות בקרמל תפוזים

רכיבים:

15 פרגיות

1/2 2 כוסות מיץ תפוזים טרי

חצי כפית ג'ינג'ר יבש

2 כפות אבקת מרק עוף

1/2-3/4 כוס סוכר

3-4 שיני שום כתושים

סרט קליפה מתפוז

1 צנצנת קטנה של מרמלדת תפוזים

מלח

אופן ההכנה

 מניחים את הפרגיות בקערה, מחממים את מיץ התפוזים עם הסוכר, עד שנמס, מקררים 

ומוסיפים עם שאר החומרים לקערת הפרגיות.

מניחים ל-12 שעות במקרר.

מגלגלים כל פרגית ומניחים בתבנית חסינת אש


מעבירים לתנור, אופים בחום 180 מעלות כ- 30 דקות עם כיסוי

מסירים את הכיסוי, מרטיבים את הפרגיות ברוטב 

ממשיכים באפיה עד שהפרגיות משחימות



לקינוח

פיננסיר עם תפוחים מקורמלים 
על שלולית רוטב אנגליז, קולי פירות יער וכדור וניל

מתחילים עם התפוחים המקורמלים:

3/4 כוס סוכר
3 תפוחים קלופים וחתוכים לשישיות
1 מקל קינמון
מיץ מחצי לימון
שוט של ברנדי תפוחים

אופן ההכנה:

מקרמלים קלות את  הסוכר.

מוסיפים את התפוחים החתוכים , מקל קינמון, מיץ מחצי לימון. מקפיצים בעדינות עד שהתפוחים מתרככים ומתקרמלים. מוסיפים שוט של ברנדי תפוחים.
מנחים להתקרר.

פיננסיר:

רכיבים:

5 חלבונים
50 גר' סוכר
80 גר' שקדים טחונים
70 גר' קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
100 גר' שמן


אופן ההכנה:

לערבב את החלבונים עם הסוכר
לקפל לתוכם את יתר החומרים
את השמן להוסיף בסוף

לחלק לתבניות סיליקון אישיות משומנות
להניח על כל פיננסיר 2-3 פלחי תפוחים מקורמלים


לאפות כ- 17 דקות בחום 170 מעלות.

להוציא רק כשהפיננסיירים קרים לגמרי.

קרם אנגלייז:

רכיבים:

250 מ"ל שמנת לקצפת/קרם קוקוס
1 תרמיל וניל
3 חלמונים
1/3 כוס סוכר
1 כפית עמילן תירס (קורנפלור)


אופן ההכנה


מרתיחים את השמנת עם תרמיל הווניל ומסירים מהלהבה. 
מניחים לתרמיל הווניל לשהות בשמנת כ-10 דקות. 
מחזירים את השמנת לרתיחה ובינתיים טורפים את החלמונים עם הסוכר והעמילן עד שהתערובת אחידה. 
מסירים את השמנת מהלהבה ויוצקים בהדרגה, בזילוף איטי, לתערובת החלמונים, תוך בחישה רצופה. 

מחזירים את התערובת לסיר ומציבים אותו על להבה נמוכה ביותר . 
מבשלים תוך בחישה עד שהתערובת מסמיכה. 
מסירים מייד מהלהבה ומצננים היטב. 

קולי פירות יער:

רכיבים:

1/2 1 כוסות פירות יער (דובדבנים,דומדמניות,אוכמניות)
1/2 כוס מים
1/3 כוס סוכר
סרט מקליפת לימון

אופן ההכנה:
להכניס את כל הרכיבים לקלחת קטנה ולהביא לרתיחה
לבשל 5 דקות, לקרר
לטחון חלקית
לקרר



את הגלידה קניתי
והגשתי בכלי קטן לצד הפיננסיר




ש ת ה י ה   ש נ ה   ט ו ב ה   ו מ ת ו ק ה






אין תגובות:

פרסום תגובה