יום ראשון, 6 בספטמבר 2020

פיצה דיאט

הג'וניורית שלי הפנתה את תשומת ליבי לאפשרות המרנינה
של פיצה ולא משמינה ובעצם גם פיצה לפסח
כזאת שבסיסה מכרובית... כרובית אני אוהבת, מה כבר יכול להיות?
והיא אף הגדילה ראש וקנתה לנו כרובית יפה ולבנה
אחרי כל זה לא יכולתי לומר לא, חייבים לנסות. בבלוג של עז תלם מצאתי מתכון 
שהתאמתי למצוי


רכיבים:

לבסיס הפיצה:
1 כרובית בגודל בינוני (משקל 1.2 ק"ג בערך, ברוטו – עם העלים והגבעולים)
אם בחרתם להשתמש בכרובית קפואה, קחו בחשבון שהייבוש במחבת יארך זמן ארוך יותר.
1 ביצה+חלבון 
30 גרם גבינת פרמזן  מגוררת
קורט מלח
מלח, לפי הטעם

לרוטב:
1 קופסת רסק עגבניות 
1/2 כפית בזיליקום יבש
1/4 כפית  אבקת שום
מלח וקורט סוכר

תוספות :
150 גרם גבינת מוצרלה, מגוררת
1 בצל סגול קטן, חתוך לפרוסות דקות
כמה פטריות פרוסות ועגבניות שרי חצויות

אופן הכנה:

מתחילים בגזימת התפרחת של הכרובית, השריה במי מלח, וסינון שטיפה הגונה
להעביר לקערת מעבד המזון ולקצוץ


להעביר את הכרובית למחבת ולחמם על אש גבוהה תוך ערבוב , כ- 6 דקות על מנת לייבש את הפירורים, 


מסירים מהאש ומקררים
מוסיפים את הפרמזן והביצים ומערבבים, צריכה להתקבל תערובת אחידה ולא מתפוררת, אולי תצטרכו להוסיף גם את החלמון
אני מניחה שזה יהיה תלוי בכמות הסופית של פירורי הכרובית.
וזה בסיס הפיצה
כעת כדאי לשמן נייר אפיה ולשטח עליו את פירורי הכרובית בעובי כס"מ.


מעבירים לתנור ואופים בחום 180 מעלות במשך 18-22 דקות, עד ששולי הבסיס מזהיבים והוא מרגיש יציב למגע.


לרוטב:
מתבלים את רסק העגבניות 

הרכבה: 
יוצקים על הבסיס האפוי את הרוטב ומורחים באחידות על הבסיס. מקפידים להשאיר שוליים של 1-2 ס"מ.
מפזרים מעל את גבינת המוצרלה המגוררת ומעליה מניחים את התוספות שבחרתם.


מחזירים לתנור ואופים 10 דקות נוספות או עד שהגבינה מבעבעת.

תגובה 1:

  1. נראה טעים ובקרוב אבדוק ובטוח שגם יהיה טעים

    השבמחק