יום רביעי, 2 בספטמבר 2020

אין ברירה שבת בפתח וכדאי להתכונן


אז מה אם חם בחוץ
הבית ממוזג ומרק דוקא עושה נעים 
לכן את סעודת השבת נפתח בצלחת מרק

מרק עגבניות צלויות



וליד מגוון מטבלים ככה ליד החלה



לעיקרית כרעי עוף  בחרדל ודבש ריחנית וטעימה




אורז לבן יתאים פה בול


וכמובן:

תוספות ירק אני מכינה המון ומטבע הדברים משתדלת לגוון, סתם כדי שלא ימאס
הפעם נברתי לי במקרר ומה שמצאתי עבר להקפצה
אז מה במצאי:
כמה בטטות שהתחילו להתקמט
זוקיני קטנים שבדיוק התאימו  למשימה
פטריות שמפיניון

פפרדלה בטטה וזוקיני

רכיבים 

2-3 בטטות
3 זוקיני
2 שיני שום כתוש
1/2 בצל סגול פרוס ומופרד לטבעות, לאחר טיגון קל
5 עלי בזיליקום חתוכים לפיסות
מלח,פלפל שחור

אופן ההכנה:

קולפים את הירקות מהקליפה וממשיכים לקלף "אטריות רחבות" 
מחממים 1-2 כפות שמן זית בווק
מקפיצים בזריזות את אטריות הבטטה 2 דקות , מוסיפים את "אטריות" הזוקיני
מתבלים מוסיפים את הבצל  המטוגן, עירבוב קצר
וזהו





את הפטריות בחרתי לחבר לאפונה קפואה
קצת פטרוזיליה ושום
ויש לי יופי של תוספת

רכיבים:

1 סלסלת פטריות שמפיניון
1/2 1 כוסות אפונה קפואה
כפית שום כתוש
כף אבקת מרק פטריות
1/3 כוס מים
כף פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

מנקים/שוטפים בעדינות את הפטריות, חותכים לפיסות גדולות
במחבת מחממים 2 כפות שמן זית ומאדים את הפטריות על אש קטנה, כ- 10 דקות
תוך עירבוב
מפשירים את האפונה, אפשר במיקרו או לחלוט במים רותחים ולסנן
מוסיפים את האפונה למחבת עם הפטריות
מערבבים קלות, מתבלים במלח,שום
מוסיפים אבקת מרק פטריות ומים
מנענעים את המחבת, כשהנוזלים מסמיכים בוזקים מעל את הפטרוזיליה
וזהו


הקינוח הפעם, לפי האורחים - טארט שוקולד לעצלנים
שאפשר באמת להכין ברגע ואפשר גם להשקיע קצת יותר.




שבת שלום!

אין תגובות:

פרסום תגובה