יום ראשון, 14 בפברואר 2021

מרק פטריות וערמונים

 


אמנם לא מאוד קר היום

אבל זה לא יפריע לנו להנות מצלחת מרק טעים ומיוחד.

הבאתי את המרק הזה למפגש משפחתי

והוא פשוט נחטף

כמו את כל המרקים הטחונים ניתן להקפיא גם 

את המרק הזה

למתי שלא בא לבשל אבל כן בא לאכול.


רכיבים:

1 בצל

1 כרישה

3 גזר

2 גבעולי סלרי

סלסלת פטריות שמפיניון

חופן פטריות מיובשות (פורצ'יני,שיטאקי)

3/4 כוס יין לבן חצי יבש

צרור עשבי תיבול- 20 גבעולי פטרוזיליה, 2 עלי דפנה, טימין)

8 כוסות מים

300 גר' ערמונים מוכנים לאכילה

מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

קוצצים את הבצל והכרישה , מטגנים ב2-3 כפות שמן זית



בינתיים משרים את הפטריות המיובשות במים רותחים



קוצצים את הגזר והסלרי ומוסיפים לבצל מאדים כ- 5- 10 דקות



מוסיפים את היין  ומאדים כ- 5 דקות




פורסים את הפטריות, מסננים את הפטריות שהושרו במים ומוסיפים לסיר, מערבבים



מאדים עוד כ- 10 דקות, האידוי מסייע במיצוי הטעמים

אז תהיו סבלנים.

מוסיפים מים ואת עשבי התיבול ששמנו בגרב למרק ומביאים לרתיחה, מתבלים במלח ופלפל שחור 





מנמיכים את האש ומבשלים כ- 40 דקות




מוסיפים את הערמונים לעוד כ- 10 דקות


טוחנים את תכולת הסיר, מתקנים תיבול


בתאבון 

 



אין תגובות:

פרסום תגובה