יום ראשון, 22 באוגוסט 2021

קונכיות פסטה ממולאות

 בדרך כלל כשאני מתעסקת עם בשר טחון זה תמיד תהיה כמות גדולה

ואני גם אכין מגוון של מנות

כי כבר בלאו הכי אני מתבלת את הבשר ולהכין רק סוג אחד זה משעמם, אז

שקית הקונכיות ג'מבו שהייתה במזווה זכתה הפעם לכבוד.



בשר טחון עיסה בסיסית שמכינה לקציצות



1/2 ק"ג שאוורמה הודו טחון 
1/2 ק"ג בקר טחון
2 פרוסות חלה מורטבת וסחוטה
3 ביצים
1 בצל
15-20 גבעולי פטרוזיליה
כף גדושה שום כתוש ואפשר עוד למי שאוהב
תבלינים: מלח, פלפל שחור, גריל עוף, פפריקה
1/4 כוס מים
3 כפות שמן
פרורי לחם אם צריך לעיסה.

.

לרוטב:

8 שיני שום כתושות

30 עגבניות שרי חצויות

שמן זית

כפית מלח

כפית סוכר


אופן ההכנה:



שמים את הבשר בקערה ולשים היטב
טוחנים במעבד המזון את הבצל עם פטרוזיליה, פרוסות חלה וביצה
מערבבים את כל החומרים, פרורי לחם מוסיפים ממש קצת, כ-1/4 כוס
 ומניחים לספיגת טעמים, לשעה

ממלאים את הקונכיות בעיסת הבשר


 

ומניחים בתבנית חסינת אש.

מבשלים את הרוטב:

מזהיבים את השום בשמן זית

מוסיפים את העגבניות

ומבשלים עד שמתרככות מאוד, מתבלים



טוחנים לרוטב חלק.



יוצקים את הרוטב ע"פ הקונכיות הממולאות



מכסים את התבנית ואופים בחום 190 מעלות 40 דקות.

מכבים את התנור ומשאירים עוד 20 דקות לצינון בתוך התנור.





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה