יום רביעי, 18 באוגוסט 2021

מבשלת לשבת - רעיונות חדשים

 אמא שלי מתארחת אצלנו בשבתות, והיא תמיד מציינת

שאצלי אין מנות שחוזרות על עצמן, כל שבוע ארוחה אחרת, נו טוב

כשגדלתי לא היה אינטרנט ולא יותר מידיי ספרי בישול, לאמא הייתה מחברת מתכונים 

כתובים בהונגרית ובנוסף המון פתקים וגם קצת גזרי עיתון, רוב הארוחות היו די קבועות,

מידי פעם היא הפציעה עם מנה חדשה שלמדה מחברה או קראה עליה בעיתון, אבל בסה"כ

מגוון לא גדול, טעים מאוד ודיינו .

אצלי זה כבר אחרת, אני אוהבת טעמים חדשים ומוצרים חדשים

 ומסתבר שאף אחד לא סובל מאהבתי זו.

על אוכל קטן- ממרחים לצד החלה אף אחד לא מוותר 



את סעודת שבת בחרתי לפתוח בקיש סלמון אישי , אני אוהבת את המנות האישיות (בפשטידות

או בעוגות) זה יפה להגשה, לא מתפרק בפריסה ועוד


רכיבים: ( 6 תבניות אישיות קוטר 8 ס"מ)

1 גליל בצק פילאס

300 גר' סלמון מאודה/אפוי (אפשר לקנות במעדניות )

כף שמיר קצוץ

גבעולים קצוצים מ- 3 בצלים ירוקים

4 ביצים

250 מ"ל קרם קוקוס

כפית חרדל

חצי כפית קליפת לימון מגוררת

אופן ההכנה:

פותחים את גליל הבצק וקורצים ממנו עיגולים

בקוטר התבנית ועוד 2 ס"מ - לדפנות (אני משתמשת בתבניות חד פעמיות)

מרפדים את התבניות

מפוררים את הסלמון ומניחים בכל תבנית 2 כפות ממנו.

טורפים את הביצים עם הקרם קוקוס

ושאר הרכיבים ויוצקים לקלתית

אופים בחום 185 מעלות  כ- 35 דקות

עד שהקיש משחים יפה.

סלט קטן ליד משלים יופי את המנה






לעיקרית בחרתי בארוחה בתבנית

עוף עם תפוחי אדמה וערמונים*

 מבוסס על מתכון של  שגב שיצא נפלא

רכיבים:

4 כרעיים

תיבול:

כף פפריקה מתוקה

כף מלח

1/2 כפית פלפל שחור

3 כפות סילאן

4 כפות שמן זית

8 שיני שום חצויות

2 גבעולי טימין טרי

3 גבעולי רוזמרין טרי

6 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לא עד הסוף

1 שקית ערמונים בואקום

אופן ההכנה:

מערבבים את התבלינים מורחים את נתחי העוף 

ומשאירים לספיגת טעמים כמה שעות

מסדרים את הנתחים בתבנית, ביניהם מניחים את תפוחי האדמה והערמונים

יוצקים כוס מים לתבנית

מכסים בנייר אפיה ומעל יריעת אלומיניום

ואופים בחום 190 מעלות שעתיים.

מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות עוד כחצי שעה להשחמה



סלט ליד 



וישר לקינוח

בצק פילאס כבר פתחתי

אז שטרודל תפוחים ממש התבקש

מילוי:

5 תפוחים ירוקים קלופים וחתוכים לקוביות

1/2 כוס סוכר

סרט מקליפת לימון

מקל קינמון

1/4 כוס מים

צימוקים - אופציונאלי

אבקת סוכר להגשה

אופן ההכנה:

שמים את חומרי המילוי במחבת ועל אש בינונית מבשלים את התפוחים 



כשהתפוחים מזוגגים וללא נוזלים, מסירים מהאש

ומקררים היטב



פותחים את הבצק ומניחים בשליש הראשון 

פס מהמילוי

מגלגלים כך שהתפר יהיה בצד, למטה

מורחים בחלמון טרוף ומפזרים אבקת סוכר.

אופים בחום 200 מעלות כחצי שעה


פרוסה מהטעים הזה ליד כדור גלידה וניל

אין יותר עונג שבת מזה





ש ב ת   ש ל ו ם


שמחה לצרף תמונה של המנה הנהדרת כפי שהכינה סמדר




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה