בני הבית כבר צוחקים על אוסף הרימונים שיש לי
הפעם החלטתי אני רוצה בלבן, מתאים לי שהשנה ישלוט הצבע הלבן על כל המשתמע מכך
אז מפה לבנה, אביזרים בלבן וכן גם זהב נכנס פה לתמונה
חייב, כי זה צבע מערכת הכלים שלי ,סט כלים ענק, לבן עם פס זהב
מתוצרת רוזנטל, זו שדודתי עליה השלום רוז'יקה השכילה לתת לי
כשכבר הפסיקה לארח, ארון שלם בניתי לכבודו, מה אין בו,
לכבוד החג אני מאווררת לא מעט מחלקיו השונים.
פרחים אני מאוד אוהבת, וכשעורכת שולחן מקפידה לסדר אותם באגרטלים קטנים, כך שיקשטו לי
את השולחן לאורכו ובה בעת לא יפריעו לאורחים משני צידי השולחן לראות זה את זה ולפטפט .
נאמנה לחוקי הצבע הפעם נבחרו פרחים לבנים - ליזיאנטוס , ורדים קטנים ונץ החלב
על המפה הלבנה נמתח ראנר זהוב
מצדדיו פיזרתי רימונים בזהב ולבן
לכל סועד צלוחית זכוכית בצורת תפוח עם מיכל דבש אישי, בדיוק למנוע את טיפטופי הדבש
כאשר מחלקים לסועדים את החלה והתפוח הטבולים בדבש
סכו"ם מוזהב בצידי הצלחות כוסות למים וליין
והשנה אף חידשתי את נוסח הברכות שישתלב לי בעיצוב השולחן.
התפריט לסעודת החג
כלל קודם כל את סימני החג, פה אני די נצמדת למתכונים שכולם אוהבים ומכירים
היו לנו תמרים, תפוח בדבש,לביבות כרישה,לביבות מנגולד,ראש של דג,
סלט לוביא,
את השומשום הפעם הצמדתי
לקוביות הסלמון של המנה הראשונה
מרק דלעת מוגש תמיד בכוס קטנה לטעימה בלבד
העיקרית החגיגית שלי
עופיונים במילוי בורגול
מחשבים חצי עופיון לסועד
את העופיונים מפשירים, שוטפים היטב מבפנים ומבחוץ ומניחים בתוך משרה שמורכב
סיידר תפוחים מרוכז ויין אדום חצי יבש, מעט טימין 2 כפות סויה
לפחות לכמה שעות.
מכינים את המילוי:
1 כוס בורגול שטוף מושרה במים רותחים לשעה.
2 בצלים גדולים קצוצים מטוגנים
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
2 כפות צנוברים מטוגנים קלות להשחמה
מלח, פלפל שחור,1/2 כפית בהרט
מערבבים וממלאים את העופיונים. שומרים את שארית הבורגול להמשך.
בתבנית האפיה מניחים
בצלצלי שאלוט 3-4 שיני שום חצויות ונוזל המשרה
אופים בחום 190 מעלות למשל כשעה עד שהעופיונים מקבלים צבע זהוב שחום
מידי פעם מרטיבים את העופות במשרה שבתבנית
לאחר שעה אפיה העופיונים משחימים יפה, זה הזמן לכסות אותם
מוסיפים את הבורגול שנותר בין העופיונים
וממשיכים לאפות עוד כחצי שעה.
הגשתי את העופות עם ביסוני תפו"א אנה אישיים
פורסים תפו"א בעזרת מנדולינה לפרוסות דקיקות
מתבלים במלח, אבקת שום ושמן
מסדרים מגדלים בקוקוטים, מניחים גבעול קטן של טימין
ואופים בחום 200 מעלות כ- 30 דקות
לקינוח
מאפינס דבש עם קרמו שוקולד דבש בלווית תאנים צרובות וכדור גלידה
למאפינס:(הכנתי בקוקוטים קטנים)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה