יום ראשון, 3 באוקטובר 2021

גבינה בחושה עם הפתעות טעימות


 הכל התחיל מערימת דובדבנים שמצאתי במקרר

הם כבר לא נראו מזמינים לאכילה אז ברירת המחדל שלי- עוגה ולעיתים בימים החמים גם לפתן הולך.

סיכמתי עם עצמי על עוגה בחושה, אבל קודם הכנה

את הדובדבנים (בערך 1/2 1 כוסות) גלענתי וקירמלתי עם 2 כפות גדושות סוכר חום

ככה על אש קטנטנה בלווית פס מקליפת לימון

הדובדבנים התרככו מעט, הפרישו נוזלים טעימים ובעיקר קלטו את בשומת הלימון האהובה עלי.

וזהו. הנחתי להתקרר.


בלילה לעוגה:

100 גר' חמאה 

150 גר' סוכר

2 ביצים

175 גר' קמח

1/2 שקית אבקת אפיה

100 גר' גבינה לבנה 5%

כפית תמצית וניל

כפית קליפת לימון מגוררת.

שטרויזל:

50 גר' חמאה רכה

1/4 כוס סוכר חום

1/2 כוס קמח

מעט קליפת לימון

אופן ההכנה:

מתחילים בהקרמת החמאה עם הסוכר

כשמתקבל קרם חלק מוסיפים את הביצים אחת אחת

ואז את תמצית הוניל , קליפת לימון מגוררת והגבינה

לבסוף מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה

מערבבים עד שנטמע ולא יותר.

כעת משטחים מחצית מהעיסה בתבנית אינגליש קייק

מפזרים מהדובדבנים המקורמלים, מכסים בשארית העיסה

ומפזרים את שארית הדובדבנים.

מכינים את השטרויזל:

מעבדים את הרכיבים לכדי פירורים ומפזרים 

על פני הדובדבנים.

זה הזמן להכניס לתנור שחומם ל- 170 מעלות למשך כ- 45 דקות.







* כשלא בעונה אפשר להכין את העוגה עם קונפיטורה טובה 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה