יום ראשון, 24 באוקטובר 2021

קונכיות פסטה ממולאות

 אני שולחת די מהר יד למדף כשאני נתקלת במוצר מיוחד ולא רגיל

הפעם הבאתי לי הביתה שקית עם קונכיות ענק למילוי, 

ברירת המחדל הייתה למלא בבשר טחון, כי מילוי חלבי לא כל כך ילך אצלי.

אבל עדיין נשארו לי קונכיות, עודפי פטרוזיליה וארוחת שבת חלבית ששיוועה לרעיון

חדש למנה ראשונה

או אפילו סתם ארוחה קלה, כעת מכנה משותף הכי נמוך ויוצאים לדרך.





רכיבים:

קונכיות פסטה לא מבושלות

למילוי:

סלסלת פטריות שמפיניון קצוצות

4-5 שיני שום כתושות

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

10 עלי בזיליקום קצוצים

100 גר' צפתית מגוררת

100 גר' גבינת שמנת

2 כפות גדושות קצ'קבל מגוררת

1 ביצה

מלח ופלפל לבן

לרוטב:

1 כף גדושה קמח מורטב בשמן

1 שמנת לבישול

2 כוסות מים

מחית מבטטה אחת

מלח, 1/2 כפית קארי צהוב, פלפל לבן

אופן ההכנה:

מילוי:

מזהיבים את השום בשמן זית



מוסיפים את הפטריות ומטגנים שהן זהובות וללא נוזלים.



מניחים להתקרר


מערבבים עם שאר רכיבי המילוי ומעבירים לשקית זילוף.




רוטב:

בינתיים מכינים את הרוטב שהוא סוג של בשמל משודרג

מטגנים את הקמח עם השמן קלות



מוסיפים את השמנת לבישול והמים ומביאים לרתיחה



תוך עירבול כדי להימנע עד כמה שיותר מגושים

מוסיפים את מחית הבטטה



מתבלים  ולבסוף לפני השימוש מסננים.

הרכבה:

מזלפים את המילוי לתוך  הקונכיות , 



יוצקים בזהירות את הרוטב בין הקונכיות, כדי 3/4 כיסוי



מכסים את התבנית ואופים בחום 180 מעלות 45 דקות.

משאירים להתקרר בתנור.



אופציית הפרווה , לפעמים צריך כזאת גם 

קונכיות פסטה לא מבושלות

בצל

פטריות ורוטב בטטה

המילוי עשוי מ - 3 בצלים קצוצים מטוגנים להזהבה

2 סלסלות פטריות פורטבלה קצוצות

מלח, פלפל שחור ומעט טימין

מטגנים עד שכל הנוזלים מתאדים

את המילוי הזה מכניסים לכל קונכיה לא מבושלת בעזרת כפית

סיזיפי, אבל בסופו של דבר בהחלט שווה. 

יוצקים את הרוטב בין  הקונכיות - 1/2 גובה בערך של הקונכיות



מכסים ואופים 40 דקות

משאירים בתנור לעוד 20 דקות כדי לקבל ריכוך מלא של הפסטה





תגובה 1:

  1. יש לי חבילת פסטה קונכיות בארון והרבה זמן חיפשתי מילוי חלבי שווה. עשית לי חשק לנסות את המתכון שלך.

    השבמחק