יום רביעי, 27 באוקטובר 2021

תפריט חזרה לתפריטי החורף לשבת

 

סעודת שבת 





כמה לא מפתיע מגוון סלטים

ופיסות פילה אמנון סטייל חריימה

בתור מי שמכירה את קיבתם של הסועדים שלי

אני משתדלת לא להעמיס ולכן מחלקת את פילה האמנון

ל-3-4 , תלוי בגודל

מיץ לימון, מלח ופלפל שחור לכמה שעות ממש יתרום לטעם הסופי

אז לא לדלג.

הרוטב:

כף גדושה שום כתוש

1 שימורי עגבניות שרי (עגבניות שלמות של MUTTI)

1 כוס מים

1 כף גדושה רסק עגבניות

1/2 כפית כורכום

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כוס גרגרי חומוס

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

פרוסת לימון ללא קליפה קצוצה

מלח, פלפל שחור וקורט סוכר

אופן ההכנה:

מזהיבים את השום ב2 כפות שמן זית

מוסיפים את התבלינים

ואת העגבניות והרסק, מערבבים

מוסיפים את הנוזלים ומביאים לרתיחה

אני אוהבת להוסיף מעט מהפטרוזיליה בשלב זה

מבשלת כ- 5 דקות

מניחה את פיסות הדג ששטפתי קלות וניגבתי



ומבשלת כ- 20 דקות

הופכת במהלך הבישול כדי שהדג יתבשל היטב ברוטב

בסוף בוזקת פטרוזיליה קצוצה


לעיקרית עוף בתנור במרינדה אהובה


                                                                     והתוספות:

 תפו"א אפויים


מתחילה בבישול תפוחי האדמה במים מומלחים קלות

, 10 דקות אחרי שרותח מסננת.

בתבנית חסינת אש מערבבת את התיבול
שכולל מלח,פפריקה/פפריקה מעושנת,אבקת שום, כל זה מעורבב בשמן
מערבבת בעדינות את תפוחי האדמה בתבלינים
ואופה בחום 200 מעלות כ- 50 דקות
תפוחי האדמה משחימים, קליפה פריכה ותוך רך וטעים



כרובית בפירורי לחם 

זה פשוט

מבשלים פרחי כרובית, עד לדרגת אל דנטה, מסננים 

ומעבירים למבחת בו השחמנו מבעוד מועד 2-4 כפות פירורי לחם עם 1/4 כפית מלח

מקפיצים עד שהכרובית מכוסה בפירורים




וירוקים מוקפצים

הפעם העליתי בחכתי 

אספרגוס

אפונת שלג מנוקה  מהגבעול

2 קישואים חתוכים לגפרורים

3 שיני שום פרוסות

1 בצל סגול חתוך לפלחים

1/4 כוס יין לבן

חצי כפית דבש

כפית פסטו

אופן ההכנה

מבשלת את האספרגוס כ- 5 דקות במי מלח ומסננת

כעת מטגנת את הבצל 

מוסיפה את הקישואים

אפונת השלג

להוסיף 1/4 כוס יין לבן , טיפה דבש

בסוף את האספרגוס והפסטו

2 דקות ערבוב במחבת ומוכן



עוגת תפוחים יופי של קינוח

תבנית  קוטר 24 ס״מ


רכיבים:

בלילה:

2 ביצים + 1 חלמון 

1/4 1 כוסות סוכר +3 כפות סוכר לבן 

1 כוס (200 גר') שמן קנולה


1 כוס (240 מ״ל) מיץ תפוזים 

1/4 כוס קלאבדוס


1/2 1 כוס (140 גר') קמח 

3 כפיות אבקת אפייה

5 תפוחים לא משנה איזה זן קלופים נקיים וחתוכים לקוביות

כף תמצית וניל

כף קלאבדוס

4 כפות מיץ לימון

1 כפית תמצית וניל

כפית קליפת לימון מגוררת


אופן ההכנה:


מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית אפייה


קערה מערבבים קוביות תפוחים עם כף קלאבדוס ומיץ לימון ומניחים בצד.

בקערה אחרת  טורפים ביצים וכוס סוכר לבן (שימו לב ששלוש כפות לא נכנסות פנימה)

מוסיפים שמן, מיץ וקלאבדוס וממשיכים לטרוף.

מוסיפים , קמח, תמצית וניל ואבקת אפייה  ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.


מוסיפים  את התפוחים ומערבבים שוב. מעבירים לתבנית אפייה, ומפזרים מעל העוגה

את 3 כפות הסוכר שהשארנו בצד.

מכניסים לתנור בחום 180 מעלות ואופים כ 55 דקות עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים.

לקראת הסיום כיסיתי את העוגה ביריעת אלומיניום, היא נראתה לי שזופה מידיי

מוציאים מצננים  אפשר להגיש לצד  כדור גלידה וניל .



ש ב ת   ש ל ו ם








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה