יום ראשון, 31 באוקטובר 2021

פיננסיירים ביסים מתוקים של אושר

 את המתכון הזה ראיתי בבלוג של נלי ימפולסקי

התאים לי בול לאירוח שתכננתי. 

פיננסיירים הם עוגיות/עוגות קטנות רכות 

מתלוות יופי לכוס קפה /תה

מכינים מחלבונים (עוד  דרך לנצל חלבונים שהצטברו לנו במקרר) קמח שקדים וחמאה מושחמת.

אפשר כמובן להכין פרווה ואז מדלגים על השחמת החמאה, ועדיין מתקבלת עוגיה טעימה עד מאוד.

בפסח השתמשתי בקמחים ללא גלוטן שנתנו תוצאה טובה מאוד

 כך שאפשר לתייג את הפיננסיירים כ"ללא גלוטן"

אפשר לצרף לבצק פיסטוקים קצוצים, אבקת קפה ועוד. 

במתכון הזה יש תוספת אוכמניות ולקישוט פרוסות שקדים.

את הפיננסיירים מכינים בתבניות סיליקון קטנות.


רכיבים:

120 גרם סוכר

40 גרם קמח

60 גרם אבקת שקדים

100 גרם חלבון

100 גרם חמאה חומה (להכנת 100 גרם חמאה חומה נדרשים כ 130 גרם חמאה רגילה, לא מלוחה).

כפית תמצית וניל

לקישוט 

אוכמניות , פרוסות שקדים.

אופן ההכנה:

להכנת חמאה חומה –

מתיכים בסיר 120-130 גרם חמאה.

ממשיכים לבשל על אש קטנה/בינונית עד אשר נראה שהיא מזהיבה 

(מוצקי החלב שלה מתקרמלים) ויש לה ריח אגוזי.

מקררים ומסננים דרך בד לבן לכלי נקי  .

 במיקסר עם וו גיטרה נערבב את כל החומרים למעט  החמאה.

 נוסיף את החמאה בהדרגה ונערבב עד האיחוד.

 בעזרת כפית ממלאים את  השקעים 



 ואופים בתנור שחומם מראש ל - 170 מעלות, עד שמתקבל צבע זהבהב יפה.

זמן האפיה תלוי בעומק השקעים.





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה