יום רביעי, 3 בנובמבר 2021

שבת כמה טוב שבאת

 


לסעודת השבת במוד חורפי 

יש קצב משלהן

הערב ארוך ואנחנו נהנים מארוחה ללא קיצורי דרך



לא מוותרים על חלות תוצרת בית, ואלה הולכות נפלא עם מיני אוכל קטן

קבוע יהיו חצילים קלויים, זו התבנית הראשונה שנכנסת לתנור ביום חמישי

עת אני מתחילה להכין את השבת, עד שהחצילים מתרככים ומשחימים אני מכינה לי בנחת את התבנית הבאה שתכנס לתנור

לפעמים תהיה עוד תבנית של פלפלים קלויים, אולי גם עגבניות, הכל לפי המצאי והחשק


נמשיך למנה הראשונה 


נתחי הליבוט בירקות בקרם קוקוס וקארי

1 חב' נתחי הליבוט,  להפשיר, לטפטף מלא מיץ לימון ולהניח בצד.

בינתיים להכין את רוטב הבישול:

1 סלסלת פטריות שמפיניון/יער לפרוס 
2 גזר
1/4 כרוב חתוך לרצועות
1 קרם קוקוס
2 כפיות שום כתוש
כפית קארי
כפית ג'ינג'ר יבש
2 גבעולי למון גראס
מלח,פלפל שחור

אופן ההכנה:

להזהיב את הפטריות במעט שמן, להוסיף את שאר הירקות
לאדות תוך עירבוב כ- 5 דקות
להוסיף את התבלינים לערבב
לצקת את הקרם קוקוס ולהביא לרתריחה, לבשל עוד כ- 10 דקות, לתקן תיבול.
להניח ברוטב את נתחי הדג לאחר שטיפה.
לבשל כ- 20 דקות, תוך כדי הבישול מידי פעם להציף את הדגים ברוטב.




                                                 מנצלת את העובדה שכבר לא כל כך חם
                                              ומבקשת מהאיש שישתתף בהכנות לשבת
                                                             אני אתבל והוא יצלה

פרגיות על האש


14 נתחי פרגית

מרינדה 

3 כפות דבש
2 כפות שום כתוש
2 כפות חרדל דיז'ון
2 כפיות פפריקה מתוקה
1/2 כפית פלפל שחור
3 כפות שמן
2 כפות סויה
מיץ מחצי לימון
מלח

אופן ההכנה:

מערבבים את חומרי המרינדה ומניחים בה את נתחי הפרגית ,
 גם פה כדאי להכין כמה שעות מראש
הפעם הנתחים נצלו על המנגל, אבל באותה מידה ניתן היה לטגן את הנתחים הללו במחבת.




מה ליד?



                                                              לביבות כרובית - יופי של תוספת





סלט קולורבי מרענן ליד העיקרית

רכיבים:

3 קולורבי קטנים
2 מלפפונים
2 גזר
5 צנוניות
כף פטרוזיליה קצוצה

רוטב:

מיץ מחצי לימון
2 כפות דבש
3 כפות שמן
מלח,פלפל שחור ורבע כפית זעתר

אופן ההכנה:

את הקולורבי והמלפפונים לחתוך לגפרורים דקים
את הגזר לפרוס לעיגולים, את הצנוניות לפרוס לעיגולים ואת העיגולים לחצות פעמיים לרבעי עיגול
להוסיף הפטרוזיליה והרוטב ולהגיש מייד.


מי הכי חשוב?
הקינוח כמובן
הפעם בחרתי בקינוח שוקולדי וחגיגי במיוחד
לממהרים אפשר לוותר על הקישוט ולהסתפק בציפוי גנאש.

טארט שוקולד

בתבנית 24

רכיבים:

100 גר' שמן
200 גר' שוקולד
4 ביצים
300 גר' סוכר חום
100 גר' קמח תופח
50 גר' קקאו מסונן
80 גר' מעדן אלפרו וניל

ציפוי:
200 גר' שוקולד
125 גר' שמנת צמחית
מעט ברנדי

אופן ההכנה:

מקציפים את הביצים עם הסכר החום עד לקבלת קציפה תפוחה
במקביל ממיסים את השוקולד עם השמן ומערבבים היטב עד שכל השוקולד נמס.
מוסיפים את השוקולד המומס לקציפת הביצים
מוסיפים גם את מעדן האלפרו ולבסוף מקבלים לבלילה את הקמח הקקאו

אופים בחום 165 מעלות כ- שעה ורבע
מוציאים את העוגה מהתנור ומקררים היטב.
ממיסים את השוקולד לציפוי עם השמנת הצמחית
מוסיפים פקק ברנדי, מערבבים היטב ויוצקים על העוגה.

הקישוט לעוגה כלל נשיקות וניל קטנטנות
זילוף גנאש שוקולד מוקצף

מכינים את הגנאש 200 גר' שוקולד מריר+100 מ"ל שמנת צמחית
מניחים להתקרר לפחות 12 שעות
מקציפים, מעבירים לשקית זילוף ומזלפים ע"פ העוגה
דפי שוקולד לבן מעוטרים
ממיסים 100 גר' שוקולד לבן עם כפית שמן
יוצקים ע"פ יריעת אלומיניום שקימטנו ופרסנו מחדש
ומפזרים עד לקבלת שכבה דקה.
מעבירים למקפיא ל- 15 דקות
מוציאים, מפרידים מהאלומיניום ושוברים לחתיכות




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה