כשמתקרבים לפסח אין כל כך שאלת מה להכין
יותר מה יש במזווה שצריך לחסל?
חיטה, בדר"כ אני משתמשת בה לחמין, אבל לא רק
הפעם החלטתי להשתמש בה כמצע לעוף האפוי.
עוף בתנור על מצע חיטה
אין שאלה שכאשר אופים יחד את מרכיבי המנה נקבל מנה טעימה הרבה יותר
מאשר אם ננסה לתבל את התוספות בנפרד.
שלא לדבר על מהירות ההכנה ומספר הכלים הקטן יותר לשטיפה,
בקיצור מומלץ לממהרים אבל ממש לא רק.
את ההכנות התחלתי ערב קודם כששמתי כוס חיטה, אולי קצת יותר בקערה עם מים.
כדי שהחיטה תתפח ותתרכך .
באותו מעמד גם תיבלתי את הכרעיים
4 כרעיים:
מרינדה:
1 כף גדושה חרדל
2 כפות דבש
כפית פפריקה
כפית אבקת שום
1/4 כפית פפריקה מעושנת
כפית מלח
מעט פלפל שחור
אופן ההכנה:
כדי להכין את המצע
מסננים את החיטה
מוסיפים
1 גזר מגורר
2 כפות אבקת בצל טחון
כפית מלח
2-3 כפות שמן
מערבבים ומשטחים
מניחים את נתחי העוף על החיטה
יוצקים 1/2 2 כוסות מים רותחים (לקערת העוף על מנת לקבל את טעמי המרינדה)
מורחים את העוף בשמן ופפריקה - בשביל הצבע
מכסים את התבנית ואופים שעה וחצי בחום 190 מעלות
מסירים את הכיסוי ומשחימים עוד כ- 20 דקות
הירוקים הפעם כרובית אלמוגים מקסימה שקלטתי אצל הירקן
וממש פשוט להכין
מרככים את הכרובית במיקרו או בבישול במים
מסננים
מקפיצים במחבת עם שמן חם ומעט שום כתוש ומלח
2-3 דקות, לא יותר.
הפתיח לסעודת השבת כלל כמובן מגוון סלטי הבית
ונתחי סלמון ברוטב חריימה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה