יום ראשון, 24 באפריל 2022

טארט גבינה לימוני


אני אוהבת את קיצור הדרך שמספקת הקלתית המוכנה

עוגת גבינה קרה קצת אחרת מעוגות הבסקויטים המוכרות, תוספת מיץ הלימון

לבלילה הגבינה כל כך מחמיאה לגבינה עד שאי אפשר להפסיק ליישר 

רכיבים:

1 קלתית מוכנה לפאי או שתכינו מביסקוויטים טחונים 

מילוי:

750 גר' גבינת שמנת/מסקרפונה

1 כוס סוכר

3 כפות מיץ  לימון

קליפה מגוררת מלימון אחד

כפית תמצית וניל

1 כוס שמנת מתוקה 

2 שקיות סוכר וניל

לציפוי:

1 שמנת מתוקה לקצפת

2 כפות אינסטנט פודינג

אופן ההכנה:

מקציפים את השמנת המתוקה עם 2 שקיות סוכר וניל

מערבבים היטב את שאר הרכיבים, ומקפידים לערבב עד שכל הסוכר נבלע בגבינה

מקפלים את הקצפת לבלילת הגבינה וממלאים את הקלתית.

מעבירים למקרר להתייצבות.

בינתיים מכינים את הקישוט:

פורסים לימון עם הקליפה ומבשלים כ- 30 דקות בסירופ סוכר - 1 כוס מים +1 כוס סוכר

כשהלימון מזדגג מוציאים בזהירות מהסירופ ומניחים על נייר פרגמנט לייבוש.

לאחר מספר שעות שעוגה התייצבה לה

מקציפים את השמנת מתוקה השניה עם הפודינג

מזלפים  רוזטות ומעטרים בפרוסות הלימון המזוגגות





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה