יום רביעי, 20 באפריל 2022

אפשר אותה גם כשרה לפסח - עוגת גבינה ופירורים


יש חן מיוחד לעוגות המיוחדות לפסח אלה שמכינים
ממצות מורטבות או אלה מקמח מצה וקמח תפו"א
אבל הפעם ניסיתי 
ללכת על עוגת גבינה קרה, זו עם הפירורים
שאני מכינה לשבתות בכל ימות השנה,
את הבסיס לעוגה הכנתי עם קמח תמי כשל"פ ללא קטניות
ואם לא השגתם נסו לשלב את הקמחים הללו: 
קמח שקדים, קמח מצה דק  וקמח תפו"א


בסיס:

210 גר' קמח תמי כשל"פ 
(לנמנעים מקטניות מיקס של קמח שקדים, קמח תפוחי אדמה
קמח מצה דק)
75 גר' אבקת סוכר
120 גר' חמאה חתוכה לקוביות
1 ביצה

למילוי:

200 גר' שוקולד לבן
225 גר' גבינת שמנת
500 גר' גבינה לבנה 5%
2 מיכלים שמנת מתוקה לקצפת (500 מ"ל)
1/2 חב' אינסטנט פודינג וניל
1/4 כוס סוכר

אופן ההכנה:

בסיס:

מעבדים את הקמח עם אבקת הסוכר והחמאה, וכשכל החמאה נטמעת
בקמח מוסיפים את הביצה, מעבדים עד לקבלת בצק.
מקררים לשעתיים,
משטחים 2/3 מהבצק בתבנית עגולה 24 
ואת ה- 1/3 הנותר בתבנית ח"פ
אופים בחום 170 מעלות כ- 12 דקות
מוציאים ומקררים.


מלית:

ממיסים את השוקולד
מערבבים לתוך הגבינה תוך השוואת טמפרטורות
ז"א מתחילים בהוספת לשוקולד כף מהגבינה ומערבבים ועוד כף שהשוקולד מתקרר מספיק
וניתן לערבבו עם כל הגבינה.
מקציפים את השמנת המתוקה עם סוכר והפודינג
לקצפת יציבה
מקפלים לתוכה את תערובת הגבינה
יוצקים על הבסיס ומחליקים
את הבצק מהתבנית הקטנה מפוררים לפירורים
ומפזרים על הגבינה
מעבירים לקירור לכמה שעות.







 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה