יום ראשון, 3 ביולי 2022

קיש לורן ורסיה כשרה

  

המאפה הכי צרפתי שיש, מושחת וטעים ככל הנראה בוורסיה המקורית,

אבל גם כשהוא מותאם לכללי הכשרות הוא יוצא מהכלל טעים

את המנה הזאת אפשר להכין כארוחה קלה לצד סלטים

או כמו שאני בחרתי כמנה ראשונה בסעודת שבת

למעשה מדובר במנה שקל מאוד להכין, ביחוד כשבוחרים להשתמש בבצק עלים

במקום לטרוח על בצק קיש

ואז

למילוי

3 בצלים פרוסים

200 גר' חזה אווז מעושן חתוך לקוביות

1 כוס קרם קוקוס

2 כפות סויה

3 ביצים

חצי כפית מלח, 1/4 כפית טימין, מעט פלפל לבן

אופן ההכנה:

מזהיבים את הבצל הפרוס המעט שמן

מוסיפים כפית סוכר, מערבבים ועוד 2 כפות סויה.

מוסיפים את קוביות החזה אווז וממשיכים לטגן עוד כ- 5 דקות.

מקררים

משטחים חלק מהבצק בתבנית 24 משומנת

משטחים מעל את המילוי

מכינים את הרויאל:

טורפים ביצים עם קרם קוקוס ותבלינים ויוצקים על המילוי.

כעת ניתן לאפות את הקיש כמות שהוא

וניתן להוסיף שכבת בצק לכיסוי, ואז מברישים בביצה טרופה

ואופים בחום 190 מעלות כ- 45 דקות.



2 תגובות:

  1. הי חנה. אין אצלינו חזה אוז מעודן. איזה בשר מעושן אחר יכול לעבוד?

    השבמחק
  2. אולי סלמון מעושן או תוספת של תיבול מעושן וגבינה מעושנת

    השבמחק