לפתיח אני מעדיפה להגיש מגוון סלטי הבית ליד חלה טעימה
העיקרית שלי תהיה עוף בתנור
המרינדה לעוף, עליה תקום ותיפול המנה, עליה ועל הזמן שהעוף מבלה בה לפני האפיה.
אז כן, חשוב לתת לעוף לשהות במרינדה, לפחות כמה שעות
ועדיף לילה לפני אם רוצים לקבל עוף טעים באמת.
רכיבים:
1/3 כוס סילאן
1/3 כוס סויה
כף תבלין לגריל
1/2 כפית רוזמרין קצוץ
3 שיני שום כתושות
מעט מלח
אופים מכוסה שעה בחום 200 מעלות, מסירים את הכיסוי ואופים עוד חצי שעה- להשחמה,
העוף מתקבל רך וספוג בתיבול.
את העוף בחרתי להגיש עם קוסקוס ותבשיל ירקות
לקינוח בחרתי להכין טארט תותים וג'לי
לקלתית:
מקררים את הבצק שעה מחוררים קצת עם מזלג
ואופים אפיה עיוורת 20 דקות, אח"כ מסירים את הנייר וממשיכים לאפות עוד 15 דקות .
מוציאים ומקררים.
למילוי:
2-3 כפות ריבת תותים טובה
ג'לי תות שמכינים לפי ההוראות ומניחים להתקרר
1 שמנת צמחית
2 כפות סוכר
3/4 כוס מים
1 אינססטנט פודינג וניל
מקציפים לקציפה יציבה.
מורחים על הקלתית את הריבה, ממלאים בקציפה
מסדרים מעל חצאי תותים ויוצקים את הג'לי שכמעט מתמצק
ש ב ת ש ל ו ם
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה