יום ראשון, 10 ביולי 2022

פבלובה הקינוח כשממהרים

 


פבלובה קינוח קליל  עשוי ממרנג, נקרא ע"ש רקדנית הבלט אנה פבלובה, ומקורו כנראה בניו זילנד.

תוספת החומץ למקצפת  תורמת ליצירת מרנג קשוח מבחוץ ורך במרקם מעין מרשמלו מבפנים.

מגישים אותו לצד קצפת  ופירות טריים.

זה אחד הקינוחים האהובים עלי, בטח בארוחות החלביות וסתם כשבא להתפנק, 

כי כשלא רוצים להתאמץ

אפשר להשתמש בנשיקות מרנג קטנות , ולשלב שכבות בכוסית קטנה לקינוח המושלם  

יש גם לקנות פבלובות אישיות מוכנות בחנויות המתמחות.

אני אוהבת להוסיף לקינוח  כדור גלידה וניל, בנוסף לקצפת וקולי פירות יער.  

לאוהבי הטעם החמצמץ גם עם  קארד לימון, גם יוצא מופלא

  

הפעם ניסיתי להכין את המרנג  (זו הדרך שבחרתי להפטר מעודפי החלבונים שהיו לי)

כך שתתקבל מנה  לצלחת מרכזית


רכיבים:

4 חלבונים בגודל L

250 גרם סוכר לבן (1/4 1 כוסות)

כפית מחית וניל (או תמצית איכותית)

כף קורנפלור

2 כפיות חומץ

אופן ההכנה:

להכנת המרנג, מכינים בן מארי – על  סיר בינוני ובו מים רותחים ומניחים  קערה חסינת חום, 

כך שהמים  לא יגעו בתחתית הקערה. בקערה שמים את  החלבונים והסוכר ובעזרת מטרפה

 מערבבים כל הזמן עד שהסוכר נמס לחלוטין . 

מעבירים את החלבונים החמימים למיקסר ומקציפים לקבלת מקצפת  תפוחה ויציבה מאוד. 

מוסיפים את תמצית הוניל, הקורנפלור והחומץ ומקציפים רק עד להטמעתם בתערובת.

מסדרים את המקצפת על נייר אפיה ומעצבים כך שמתקבל חור במרכז, 




לתוכו נוסיף את הקצפת והפירות.

אופים בחום 100 מעלות למשך 3 שעות, מתקבל מרנג יפה ונוקשה, תוכו רך מעט וזה בסדר.

                                בינתיים נכין את הקולי שצריך גם להתקרר ונקציף 2 מיכלי שמנת מתוקה עם 3 שקיות סוכר וניל

קולי פירות יער:(או כל פרי אחר אהוב)

לקרמל 2-3 כפות סוכר לקרמל זהוב
להוסיף 2 כוסות אוכמניות קפואות
1 כוס מחית תות
סרט מחצי קליפת לימון
לבשל על אש קטנה
לתבל בקמצוץ קינמון
להוסיף סוכר אם נחוץ (תלוי במתיקות הפירות)
לקרר.

הפעם בחרו לשבור לי את המרנג לפיסות שיכנסו לכוס
להוסיף גלידה, קצפת וקולי פירות

ולהגיש כך:






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה