השבת בחרתי לפתוח את הסעודה במנה הנהדרת הזאת שקיבלתי את ההשראה אליה
ממנה שהזמנתי במסעדה.
לא באמת ידעתי מה המתכון, אז אילתרתי למי המידע שקיבלתי מהמלצר,
כשתיאר אותה.
הכמות הזאת של הבשר מספיקה למילוי של כ- 18 טורטיות בקוטר כ- 20 ס"מ
ומי שמכיר אותי יודע שגם אם לא תכננתי כל כך הרבה טורטיות
משימה כל כך ארוכה אני בטח אכין יותר ואקפיא
לפעם נוספת.
סלטון סטייל סלסה ילך ממש יופי ליד וגם טחינה .
הרכיבים:
2.5 – 3 קילו קילו בשר לבישול ארוך חתוך לקוביות –
(לקחתי חצי כמות צלי כתף (מס' 5) וחצי אסאדו בלי עצם)
כפית תבלין פילדלפיה
כפית פפריקה מעושנת
כפית מלח
מעט פלפל שחור
מים לכיסוי הבשר
* רוטב ברביקיו אני מכינה לבד, זה טעים ממש ונשמר מלא זמן במקרר, מוסיף המון להרבה תבשילים.
ההכנה:
בשלב הראשון מטגנים מעט את הבשר עד להשחמה. מחממים טוב טוב את הסיר עם מעט שמן ומניחים את החתיכות עם רווחים ביניהן. לכמות כזו של בשר צריך לצרוב את נתחי הבשר בכמה סבבים ולא לשים את כל הבשר בסיר כי אז הוא לא ישחים יפה.
מבחינת הבשר ראיתי מכל מיני מתכונים ברשת שכדאי לשלב אז לקחתי קוביות כתף ואסאדו, אפשר גם צלעות או צוואר.
כשמסיימים עוברים להשחים את הבצל. אגב, אפשר גם להתחיל קודם בבצל ואז לעבור לבשר. זה לא ממש קריטי.
בסיום ההשחמות מכניסים לסיר את הבשר, הבצל ואת חומרי הרוטב – רוטב ברביקיו, סויה, סילאן ויין.
חשוב לוודא שהבשר מכוסה בנוזלים אחרת החלק העליון שלו יתייבש.
אני בחרתי לבשל בסיר לחץ וזה לקח שעה ו-45 דקות.(מודדים זמן ממתי שמתחיל לצאת קיטור)
בבישול רגיל זה יקח 3-4 שעות, או בתנור בחום נמוך - 130-140 מעלות.
את הרוטב שומרים, הוא נהדר ומוסיף טעם לכל מיני תבשילים.
אחרי שכל הבשר מפורק, מחזירים לסיר עם עוד 1/2 כוס רוטב ברביקיו
2-3 כפות סילאן
חצי כפית מלח
מעט פפריקה מעושנת
וכוס מנוזלי הבישול
מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כמה דקות.
מקררים מעט וממלאים טורטיות.
אפשר לאכול ככה ואפשר לטגן קלות או לאפות לפני ההגשה.
סלסה
1/2 בצל סגול
1 פלפל ירוק בהיר
1 פלפל צהוב
1/2 פלפל אדום
2 עגבניות
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
מיץ מלימון אחד
2-3 כפות חומץ
3 כפות שמן
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
חותכים את הירקות לקוביות קטנות
קוצצים את הפטרוזיליה ומתבלים
לעיקרית מציעה מנה זריזה יותר, הכל בתבנית אחת בשיטת שגר ושכח
עוף בתנור עם תפו"א, בטטה ובצל
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה