יום רביעי, 13 ביולי 2022

בשר מפורק ,טורטיות ועוד מטעמים לכבוד שבת

השבת בחרתי לפתוח את הסעודה במנה הנהדרת הזאת שקיבלתי את ההשראה אליה

ממנה שהזמנתי במסעדה.



לא באמת ידעתי מה המתכון, אז אילתרתי למי המידע שקיבלתי מהמלצר, 

כשתיאר אותה.

הכמות הזאת של הבשר מספיקה למילוי של כ- 18 טורטיות בקוטר כ- 20 ס"מ

ומי שמכיר אותי יודע שגם אם לא תכננתי כל כך הרבה טורטיות

משימה כל כך ארוכה אני בטח אכין יותר ואקפיא

לפעם נוספת.

סלטון סטייל סלסה ילך ממש יופי ליד וגם טחינה . 



הרכיבים:

2.5 – 3 קילו קילו בשר לבישול ארוך חתוך לקוביות – 

(לקחתי חצי כמות צלי כתף (מס' 5) וחצי אסאדו בלי עצם)

3 בצלים גדולים חתוכים לרצועות.
1 כוס רוטב ברביקיו*
1/4 כוס רוטב סויה
2 כפות סילאן או סוכר חום
כוס יין לבן

כפית תבלין פילדלפיה

כפית פפריקה מעושנת

כפית מלח

מעט פלפל שחור 

מים לכיסוי הבשר



* רוטב ברביקיו אני מכינה לבד, זה טעים ממש ונשמר מלא זמן במקרר, מוסיף המון להרבה תבשילים.

רכיבים:

1 בצל קטן קצוץ
כף שמן זית
1 קופסת רסק עגבניות קטנה
6 כפות (1/2 כוס) קטשופ
1/2 כוס (120 מ"ל) רוטב סויה (יאמאסה)
1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה מעושנת
4 כפות חומץ  תפוחים
1/2 כוס מים (או יותר, ראו אופן הכנה)
מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

אופן הכנה:

מטגנים קלות את הבצל בשמן הזית   תוך כדי ערבוב כ-3-4 דקות, עד שנראה שקוף.
מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים כדקה נוספת.
מוסיפים את כל שאר חומרי הרוטב ואת המים (1/2 כוס).
מערבבים היטב. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים מעל להבה נמוכה (ללא כיסוי) כ-15 דקות עד שהטעמים יתמזגו. מקפידים לערבב מדי פעם שלא יישרף בתחתית.
אם הרוטב נראה סמיך מדי (שומעים את הבועות) מוסיפים מעט מים לפי הצורך.
טועמים את הרוטב ומאזנים טעמים – אם מתוק מדי מוסיפים חומץ, אם חמוץ או מלוח מדי מוסיפים סוכר. מסירים מהאש ומניחים להתקרר.

ההכנה:

בשלב הראשון מטגנים מעט את הבשר עד להשחמה. מחממים טוב טוב את הסיר עם מעט שמן ומניחים את החתיכות עם רווחים ביניהן. לכמות כזו של בשר צריך לצרוב את נתחי הבשר בכמה סבבים ולא לשים את כל הבשר בסיר כי אז הוא לא ישחים יפה.



מבחינת הבשר ראיתי מכל מיני מתכונים ברשת שכדאי לשלב אז לקחתי קוביות כתף ואסאדו, אפשר גם צלעות או צוואר.

כשמסיימים עוברים להשחים את הבצל. אגב, אפשר גם להתחיל קודם בבצל ואז לעבור לבשר. זה לא ממש קריטי.

בסיום ההשחמות מכניסים לסיר את הבשר, הבצל ואת חומרי הרוטב – רוטב ברביקיו, סויה, סילאן ויין. 

חשוב לוודא שהבשר מכוסה בנוזלים אחרת החלק העליון שלו יתייבש.



אני בחרתי לבשל בסיר לחץ וזה לקח שעה ו-45 דקות.(מודדים זמן ממתי שמתחיל לצאת קיטור)

בבישול רגיל זה יקח 3-4 שעות, או בתנור בחום נמוך - 130-140 מעלות.


את הרוטב שומרים, הוא נהדר ומוסיף טעם לכל מיני תבשילים.


אחרי שכל הבשר  מפורק, מחזירים לסיר עם עוד 1/2 כוס רוטב ברביקיו

2-3 כפות סילאן

חצי כפית מלח

מעט פפריקה מעושנת

וכוס מנוזלי הבישול

מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כמה דקות.

מקררים מעט וממלאים טורטיות.



אפשר לאכול ככה ואפשר לטגן קלות או לאפות לפני ההגשה.




סלסה 

1/2 בצל סגול

1 פלפל ירוק בהיר

1 פלפל צהוב

1/2 פלפל אדום

2 עגבניות 

1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה

מיץ מלימון אחד

2-3 כפות חומץ

3 כפות שמן

מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

חותכים את הירקות לקוביות קטנות

קוצצים את הפטרוזיליה ומתבלים


לעיקרית מציעה מנה זריזה יותר, הכל בתבנית אחת בשיטת שגר ושכח


 עוף בתנור עם תפו"א, בטטה ובצל


רכיבים:

4 כרעיים מחולקים

מרינדה:

2 כפות דבש
2 כפות שמן
1 כף פפריקה מתוקה
1/3 כף פפריקה מעושנת
כפית שום כתוש
מלח, פלפל שחור

2 בצלים פרוסים לפרוסות עבות
3-4 תפו"א חתוכים
2-3 בטטות פרוסות

אופן ההכנה:

להכין את המרינדה ולערבב עם נתחי העוף -את זה אני עושה ערב קודם.

להניח בתבנית חסינת אש  את הירקות, לתבל במלח, פפריקה, אבקת שום ומעט מים ולערבב
כך שכל החתיכות יהיו מכוסות בתבלינים

להניח מעל את נתחי העוף כשהעור כלפי מטה
לאפות בחום 200 מעלות כ- 40 דקות
להפוך

להמשיך באפיה עוד כחצי שעה


שניצל חצילים אחת התוספות האהובות



ולקינוח





ש ב ת   ש ל ו ם



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה