יום ראשון, 17 ביולי 2022

עוגת "שייש" תפוחים

 

כשמכינים כל שבוע עוגת תפוחים

זה רק עניין של זמן עד אמצה את המתכון התורן ואנסה לחפש מתכון אחר....

 הפעם המלווה התורן שנבחר לתבל את העוגה - ממרח לוטוס, אפשר להוסיף לתפוחים שברי פקאן

אבל אני מוותרת כי לא כולם אוהבים.






רכיבים:

לבלילה:

315 גר' קמח

300 גר' סוכר

85 גר' נטורינה מומסת

3/4 כוס מיץ תפוזים

2 ביצים

2 כפיות תמצית וניל

1 שקית אבקת אפיה

קורט מלח

לתפוחים:

3 תפוחים קלופים מגולענים וחתוכים לקוביות

כף קינמון

3-4 כפות ממרח לוטוס (כדאי לחמם קודם)

קליפה מגוררת מרבע לימון

זיגוג:

100 גר' אבקת סוכר

כף שמן

3 כפות מים

כפית ממרח לוטוס

אופן ההכנה:

מערבבים את חומרי הבלילה

יוצקים כמחצית לתבנית


מפזרים מחצית מקוביות התפוחים


                                    למחצית התפוחים הנותרת מוסיפים 4-5 כפות מהבלילה 

ומניחים על התפוחים




                                                              
                                                               מכסים בבלילה הנותרת
  
                                      ואופים בתנור מחומם לחום 180 מעלות למשל 55 דקות


            כשהעוגה קרה לגמרי ניתן להפוך את התבנית , לחלץ את העוגה

וגם לצקת את הזיגוג






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה