התפריט לשבת כולל בשר ודגים והרבה ירקות
את סעודת השבת אני אוהבת לפתוח במגוון סלטים טריים
לצד חלת בית
ומנה ראשונה חמה - פילה דניס בעגבניות שרי
מתכון קליל שהוספתי לו מלא עגבניות שרי שנותרו במקרר
רכיבים:
4 פילה דניס
30 עגבניות שרי חצויות
מלח, פלפל שחור
1 שן שום כתושה
מיץ מחצי לימון וסרט קליפת לימון
ענף טימין לימוני
מים
שמן זית
אופן ההכנה:
מתבלים את הדג במלח ופלפל שחור
ומטגנים כ- 2 דקות מכל צד.
מוציאים ומניחים בצד.
באותה מחבת מלבינים את השום הכתוש בשמן זית ומוסיפים את העגבניות,
מבשלים על אש בינונית נמוכה
עד שהעגבניות מתחילות להתפרק
מוסיפים את הטימין, מיץ וקליפת הלימון ורבע כוס מים
מחזירים את הדגים למחבת בזהירות ומבשלים עןד 3-4 דקות
תוך שהופכים את הפילטים בזהירות ברוטב.
לעיקרית בחרתי להכין בריסקט בבצלים מקורמלים ותירוש
במנה שאמנם לוקח זמן להכין
אבל זו לא כל כך התעסקות, יותר בסגנון שגר ושכח
בריסקט או חזה בקר הוא נתח כזה, מקבל כל תיבול, נאפה במשך כ- 3-4 שעות
תלוי בעובי, כשמתקרר אני פורסת דק דק ומגישה
התוספות שהגשתי לצידו
תפוחי אדמה מעוכים, כדי לחסוך זמן השתמשתי בשקיות תפוחי - אדמה למיקרו
אחרי בישול קצר במיקרו פתחתי את השקית
פיזרתי את תפוחי האדמה בתבנית, מעכתי, תיבלתי במלח גס, שמן זית ועשבי תיבול
ואפיתי כ- 45 דקות בחום 200 מעלות
לקינוח
טארט שוקולד מהיר הכנה וללא אפיה
את הקלתית בחרתי לקנות מוכנה
המילוי
לקרם שוקולד :
340 מ"ל שמנת להקצפה 38% (או שמנת צמחית השף הלבן - לפרווה)
4 חלמונים
65 גרם (שליש כוס) סוכר לבן
200 גרם שוקולד מריר, קצוץ
40 גרם חמאה (או נטורינה לפרווה)
לקרם שוקולד :
יוצקים את השמנת להקצפה לסיר ומביאים לרתיחה.
בינתיים טורפים קלות בקערה בינונית את החלמונים והסוכר הלבן.
יוצקים לתערובת החלמונים שליש מהשמנת החמה בזרם דק תוך עירבוב להשוואת טמפרטורות.
מעבירים את התערובת כולה חזרה לסיר ומבשלים תוך עירבוב רצוף עד שהתערובת מתחילה לבעבע קלות לקבלת קרם אנגלז.
יוצקים את התערובת לתוך קערה ובה השוקולד הקצוץ. מניחים לכמה דקות שהשוקולד ימס
ומערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים את החמאה, ומערבבים עד שנמסה.
מצננים כך שהתערובת הופכת חמימה בלבד (אפשר גם להאיץ קירור במקרר),
יוצקים את מלית השוקולד לקלתית ומעבירים לקירור לכמה שעות להתייצבות.
חלום לאוהבי השוקולד
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה