יום ראשון, 21 באוגוסט 2022

פאי אוכמניות

  


 פאי? טארט? קיש? קודם בואו נעשה סדר

טארט היא מילה צרפתית, 

פאי היא מילה אנגלית 

וקיש היא מילה צרפתית שמקורה בשפה שמדברים בחבל אלזס שבצרפת. 

אחרי שבדקתי בכתובים אני מבינה שבעצם אין ממש הבדל מובהק בין פאי/טארט,

הפאי/טארט יהיה מאפה שמורכב מקלתית בצק ובתוכה מילוי טעים,כמו קרם פטיסייאר

ריבה, פירות אפויים או טריים, מרנג לכיסוי או דוקא רצועות בצק או שטרויזל


 בעוד שקיש הוא ככל הנראה התיאור המתאים יותר למאפה במילוי מלוח,

 כמו: קיש פטריות, קיש כרישה, שמכילים

ירקות ורוטב רויאל משמנת וביצים לחיבור עם או בלי גבינות קשות.

הבצק לטארט/פאי יכול להיות בצק עלים או בצק פריך נימוח וטעים

 ומעל יכולה להיות שכבה דקה של בצק, פסים שתי וערב וגם בלי כיסוי בכלל

פאי אגוזים, פאי שוקולד,פאי תפוחים ויש גם במלוח 

להיום בחרתי - בפאי אוכמניות בכיסוי בצק שתי וערב

 


הרכיבים לבצק:

3/4 3 כוסות קמח

2 כפות גדושות אבקת סוכר

330 גר' נטורינה קרה מחולקת לקוביות 

1/2-3/4  כוס מים קרים כקרח

כפית תמצית וניל

מילוי:

600 גר' אוכמניות

קליפה מגוררת מלימון

מיץ מלימון אחד

1/2 כוס  סוכר

3 כפות קורנפלור

1/4 כפית קינמון

50 גר' נטורינה חתוכה לקוביות קטנות


1 חלמון

סוכר לפיזור על הבצק

אופן ההכנה:


הכי קל ומהיר להכין את הבצק במעבד מזון.

המהירות במקרה של בצק לפאי חשובה, כדי שהרכיבים הקרים

שמשתמשים בהם לא יתחממו.

אז בקערת מעבד המזון שמים את הקמח, סוכר וקוביות הנטורינה

ומעבדים למרקם חולי אחיד



מוסיפים את המים ומעבדים עד לקבלת בצק



כעת מוציאים מהקערה, מחלקים ל- 3, עוטפים ומעבירים לקירור במקרר.



מתחילים ברידוד חלק אחד, לבסיס ולדפנות תבנית עגולה בקוטר 22-24 ס"מ




מסיימים ולמקרר

בינתיים נכין את הכיסוי, הכי קל להכין אותו על נייר אפיה ואח"כ להניח על המילוי.

נרדד את 2 חלקי הבצק הנותרים ונחתוך לרצועות ברוחב כ- 1.5 ס"מ



ונתחיל לסדר שתי וערב




כעת הכיסוי מוכן ונחזיר אותו למקרר.

מלוי אוכמניות

השתמשתי באוכמניות קפואות ללא הפשרה

נוסיף את שאר רכיבי המילוי, נערבב ונמלא את הקלתית




נחליק מעל המילוי את הציפוי.



אפשר להשתמש בשריות הבצק להכנת עיטורים בעיקר לחיבור בין הקלתית לכיסוי



נמרח חלמון

נפזר סוכר

ולתנור בחום 180 מעלות למשך 60-75 דקות.





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה