יום רביעי, 27 באפריל 2022

בריסקט ביין ועוד

 

שבת ראשונה אחרי פסח עם רגשות מעורבים

אחרי בישולי החגים האחרונים, למי באמת יש כח לבשל, אבל 

לשבת בתפריט:




סלטים ומטבלים ליד החלה תמיד יפתחו את סעודת השבת שלנו

והפעם חלת מפתח כנהוג בשבת הראשונה לאחר הפסח




                                        השבת בחרתי להוסיף גם צלחת מרק 

מרק כרובית וכרישה




בריסקט בבצלים מקורמלים

רכיבים:

כ- 2 ק"ג בריסקט

תערובת תבלינים:

2 כפיות מלח

2 כפיות אבקת שום

כפית פפריקה מעושנת 

2 כפות סוכר חום

1/2 כפית פלפל שחור

1 כפית אבקת בצל

מורחים את התערובת משני צידי הנתח ומניחים לספיגת טעמים.

ביום הבישול, צורבים היטב את הנתח משני הצדדים, 



מוסיפים 3 בצלים פרוסים

1 כוס יין אדום מתוק


1 כוס ציר בקר

1/2 כפית מלח, מעט פלפל שחור

סוגרים את הסיר היטב ומעבירים לתנור בחום 170 מעלות למשך 3 שעות.





בתום הזמן הנתח רך, הרוטב טעים, זה הזמן לקרר ולהעביר למקרר, נתח קר קל יותר לפרוס  

לפרוסות דקות



ואז גם קל לפנות חלק גדול מהשומן שבסיר

את הפרוסות שמתי ברוטב והמשכתי לבשל עוד כ- 40 דקות, בעיקר כדי שהרוטב הטעים

יטמע בבשר ויצטמצם.




ליד פרחי כרובית וברוקולי בשום ושקדים




וקריספי פוטיטו

גם הפעם בישלתי כהרגלי את תפוחי האדמה כ- 10 דקות וסיננתי

הכנתי את תערובת התיבול 

4 כפות שמן

1/2 כפית אבקת שום

1/2 כפית אבקת בצל

כפית פפריקה מתוקה מעורבת עם פפריקה מעושנת

1/2 כפית תבלין גריל

1/2 כפית מלח

הקפצתי את תפו"א בתיבול וסידרתי בתבנית אפיה מרופדת ניילון אפיה

כך שקיבלתי שכבה של חתיכות תפו"א

כל זה הלך לתנור לאפיה של כשעה בחום 210 מעלות















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה