בצל, בין הירקות הבודדים שיש עליהם קונצנזוס אצלי בבית
כולם אוהבים, אז מכינה ממנו כל מיני מאפים, מאפינס ושאר מיני תוספות
קיש/טארט בצל אנחנו אוהבים, חלבי או פרווה
בכיף אפשר להגיש כמנה ראשונה לצד סלט או כארוחה קלה ואפילו מנה מיוחדת לאירוח.
רכיבים:
1 חב' בצק עלים מוכן
5 בצלים סגולים פרוסים - לא דק
מלח, מעט טימין, מעט פלפל שחור
1/2 כוס יין אדום
3 ביצים
1 כוס קרם קוקוס
חצי כפית מלח, 1/8 כפית טימין, קורט פלפל שחור
אופן ההכנה:
מתחילים לטגן את פרוסות הבצל ב- 2-3 כפות שמן, על אש קטנה
זה לוקח כ- 40-50 דקות, הבצלים צריכים להתקרמל להם בנחת ולא להשרף
בדיוק כמו שמכינים את הבצלים למרק בצל
רק שפה כשהבצלים מקורמלים יפה מתבלים ומוסיפים יין אדום, מבשלים עוד כ- 5 דקות
רוב היין מתאדה ומסירים מהאש.
מקררים
פורסים את הבצק בתבנית חסינת אש
מפזרים את הבצלים המקורמלים מעל.
טורפים את הביצים עם הקרם קוקוס והתיבול ויוצקים ע"פ הבצל,
כעת ניתן לאפות כמות שזה או לכסות ביריעת בצק מחוררת קלות
אופים בחום 200 מעלות כ- 45 דקות
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה