את סעודת השבת
נפתח במגוון סלטים וכתר גבינה שזה בעצם
סוג גוז'ר- מאפה מבצק רבוך בתוספת גבינה קשה כמו גרוייר, אמנטל
אני בחרתי להשתמש במעושנת שהייתה לי בבית.
העיקרית שלי פילה דניס בחמאת עשבי תיבול
הפעם קצת מורכב,
פיזרתי על 8 נתחי פילה הדניס מלח ופלפל שחור והנחתי לשעה בצד.
טיגון לצריבה בשמן ומוציאה לצלחת.
במחבת
3 שיני שום כתושות
50 גר' חמאה,
עשבי תיבול קצוצים: 10 עלי בזיליקום, עלעלים מ2 ענפי טימין לימוני קצוצים, חצי כפית מלח
כשהחמאה נמסה מוסיפה 1 כוס ציר ירקות
ומצמצמת
מוסיפה למחבת את הדגים המטוגנים, דואגת שיכוסו ברוטב מבשלת 3-4 דקות
מעבירה לתבנית הגשה
מפזרת ומעל שקדים פרוסים קלויים קלות.
אני עומדת לי במטבח כשמסביבי תבניות עם מנות לארוחת שבת
אמנם הבטחתי לאיש תפו"א בתנור, אבל לא מסתדר לי עם הניוקי שכבר מוכנים, פעמיים תפו"א?
נזכרתי בחב' הרביולי במקפיא ובמנה המופלאה שאכלתי במסעדה לא מזמן והחלטתי לשחזר.
אז מה? - קריספי רביולי ברוטב פטריות
את הרביולי מבשלים במים מומלחים קלות ע"פ ההוראות - דקה רתיחה וזהו.
מסננים ולמחבת עם 20 גר' חמאה ו3 כפות שמן ומטגנים להזהבה משני הצדדים
בינתיים במחבת אחרת מכינים את הרוטב:
3 שיני שום כתושות
סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות
מזהיבים במעט שמן
מוסיפים 1 שמנת לבישול ועוד חצי כוס מים שאני שופכת למיכל השמנת לשטיפה.
מביאים לרתיחה
מתבלים ב-1/2 כפית מלח, כפית סויה, קורט טימין קורט פלפל לבן
מוסיפים 2 כפות גרנה פדנה או פרמזן מגוררת
מוסיפים מצקת ממי הבישול של הפסטה - מה שיגרום לרוטב להסמיך.
מעבירים את הרביולי הצרובים לרוטב לבישול קצרצר
פינת הירק: כרובית וברוקולי בשום ושקדים
שזה קלי קלות, מפשירים ומבשלים קלות את הירקות במיקרו
מקפיצים במחבת עם מעט שמן ושום כתוש
ולבסוף מפזרים מעל שקדים קלויים
קינוח קפוא יסיים את הארוחה
וואו. נתת לי מלא רעיונןת לבישול לשבת הקרובה. נראה לך שכמו הדניס יתאים לעשות גם עם סלמון? (יש לי כאלה שאוכלים רק סלמון וכאלה שאוכלים רק לא סלמון
השבמחקחושבת שכן, רק לקחת בחשבון שהסלמון עבה יותר ויזדקק לטיגון ארוך יותר
מחק