שבת חנוכה היא שבת מיוחדת , בדר"כ רבת משתתפים,
אני משתדלת להכין חלה בצורה שמתאימה לחג, וכל השאר לפי האורחים שלי והעדפותיהם.
מתחילים עם החלה, לא?
שרטוט על נייר האפיה של דגם החנוכיה הרצויה ולאחר מכן
להכין רצועות מלופפות ולהניח לפי השרטוט , יש להניח לתפוח
להבריש בחלמון טרוף עם מעט דבש ולאפות בחום 170 מעלות עד שמוכן
לחלה כל כך יפה ותאמינו לי גם טעימה, מתאים לצרף מגוון ניגובים
נמשיך עם תבשיל דגים בירקות שאני מאוד אוהבת,
אפשר לבשל בסיר ואפשר גם לצקת את הרוטב המבושל מראש על נתחי הדג ולאפות בתנור
אחת המנות המרשימות והמאוד קלות להכנה
לביבות? בוודאי זו שבת חנוכה, לא?
בחרתי בלביבות ירק האהובות על הכל
רכיבים:
1 כוס אטריות דקיקות
3-4 כפות שמן
1 כוס אורז שטוף
1/4 2 כוסות מים
כפית מלח
כפית אבקת מרק בטעם עוף
מעט פלפל שחור
מעט כורכום
4 כפות שמן
אופן ההכנה:
משחימים את האטריות הדקיקות בשמן
מוסיפים את האורז, מערבבים
מוסיפים את המים
התבלינים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה
מכסים את הסיר ביריעת אלומיניום וסוגרים את המכסה ,
מבשלים 20 דקות, לא פותחים את הסיר
מניחים להתקרר ל- 10 דקות ואז ניתן לפתוח ולהנות מאורז אחד אחד.
ולקינוח ברוח החג
צ'ורוס שהוגש עם רוטב שוקולד חמים ודונאטס מקושטים
ש ב ת ש ל ו ם
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה