יום רביעי, 28 בדצמבר 2022

תפריט השבת שלי

 


              נפתח את סעודת השבת עם מרק טעים ומיוחד ועוד כמה מטבלים , 

ככה ליד החלה



מרק בצלים ושום

רכיבים:

4 בצלים
2 כרישות
1 ראש שום שלם
2 כפות קמח
5 כוסות ציר ירקות או מים עם 3 כפיות אבקת מרק בטעם עוף
1 כוס קרם קוקוס
1/3 כוס יין לבן יבש או חצי יבש

אופן ההכנה:

קוצצים גס את הבצלים , 
שוטפים היטב את  הכרישות פורסים לטבעות
  מטגנים/מאדים ב- 2 כפות שמן זית על אש בינונית 
הבצלים צריכים להתבשל ולא לקבל צבע זהוב עד חום כך למשך כחצי שעה
מוסיפים את היין וממשיכים לבשל על אש בינונית-קטנה עוד כ- 45 דקות
 כדי שהבצלים יתרככו
במקביל מקלפים מראש השום את הקליפה החיצונית, מבלי להפריד את השיניים
עוטפים בנייר כסף
צולים בגריל עד שמתרכך, כ- 20-30 דקות, מוציאים ומקררים.
מפרידים את השום מהקליפה ומוסיפים לסיר.
כעת מוסיפים את הנוזלים, מתבלים במלח, מעט פלפל שחור וטימין
 מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כחצי שעה, בחמש הדקות האחרונות מוסיפים את הקרם קוקוס, מתקנים טעמים..

טוחנים את תכולת הסיר




כרעיים עוף בתנור נראה לי עיקרית אולטימטיבית לשישי בערב, קל להכין, רק צריך מרינדה מנצחת 

וכמה שעות אינקובציה לעוף עם התבלינים

טרי חם ישר לארוחת שבת

מרינדה מנצחת:

                                                                     רכיבים:

1/3 כוס סילאן

1/3 כוס סויה

כף תבלין לגריל

1/2 כפית רוזמרין קצוץ

3 שיני שום כתושות

מעט מלח 

אופים  בחום 200 מעלות, כשעה

העוף מתקבל רך וספוג בתיבול.






                                       הפעם בחרתי לגוון את תפוחי  האדמה אנה

בין שכבות תפוחי האדמה הנחתי גם פרוסות דקות של בצל

ונוזל הבישול הכיל:

 2 כוסות מרק צח

 חצי כפית אבקת שום, 

חצי כפית פפריקה מתוקה

חצי כפית אבקת בצל



פטריות  מוקפצות לאיש 


רכיבים:

4 שיני שום כתושות

2 סלסלות פטריות שמפיניון חצויות

חצי כפית פפריקה מתוקה

מלח, פלפל שחור

1/2 כוס מרק צח

1/4 כוס קרם קוקוס

פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

מזהיבים את השום במעט שמן זית

מוסיפים את הפטריות ומטגנים 5-7 דקות, מתבלים

מוסיפים את המרק וממשיכים לבשל כ- 10 דקות, מוסיפים את הקרם קוקוס לעוד 3-5 דקות

לצימצום הרוטב, מתקנים תיבול, בוזקים פטרוזיליה.


ועוד קדרת ירקות צבעוניים 

רכיבים:

2 בצלים סגולים חתוכים לתריסים

2 גזר פרוסים

3 פלפלים חתוכים לרצועות

1/2 שקית פרחי ברוקולי שעברו הפשרה ובישול קצרצר במיקרו

10 עלי בזיליקום 

מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

מזהיבים בשמן זית את הבצלים, מוסיפים את הגזר וממשיכים לאדות כ- 5 דקות

מוסיפים את הפלפלים וממשיכים לאדות, בקדרה הזאת העדפתי בחרתי לבשל את הירקות "אל - דנטה" 

בתיבול עדין ככה שלא ימסך על טעמי הירקות.

כשהירקות חצי רכים מוסיפים את פרחי הברוקולי, מתבלים

וממשיכים לאדות עוד כ- 5 דקות, מתקנים טעמים




לקינוח תפוחי עץ ממולאים ואפויים




וחיתוכיות שוקולד צ'יפס נימוחות 









אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה