יום ראשון, 1 בינואר 2023

מאפינס אוכמניות סטארבקס סטייל

קופסת אוכמניות , שבועיים לפחות במקרר, מוכרחים להשתמש, לא?

כבר פחות מתאימות לנישנוש אז מאפינס

והפעם ניסיתי , שלא כהרגלי, מתכון חלבי

קלאסיקה של סטארבקס. 



רכיבים: (12 תבניות מאפינס קטנות)

לבלילה הקלילה

כוס וחצי קמח (210 גר)

כפית אבקת אפייה

חצי כוס סוכר לבן

רבע כוס סוכר חום

חצי כוס שמנת מתוקה

50 גרם חמאה רכה רכה

2 ביצים

מיץ מלימון אחד

כפית גרידת לימון

כפית תמצית וניל


כוס וחצי פרי אוכמניות או כל פרי אהוב: 

 (אוכמניות/דובדבנים/פטל/שזיפים מישמשים נקטרינות וכו’)


לשטרוייזל

חצי כוס קמח

חצי כוס סוכר

שמינית כפית מלח

50 גרם חמאה קרה


אופן ההכנה

 מקרימים יחד חמאה רכה רכה עם סוכר לבן וחום, 

ביצה ועוד ביצה, חצי כוס שמנת מתוקה, מיץ לימון, גרידה ותמצית וניל 

 מוסיפים כוס וחצי קמח עם כפית אבקת אפייה מעבדים להטמעת הקמח, 

שמים חצי כוס פירות בצד ואת השאר מוסיפים לבלילת העוגה.

 השטרויזל: ממוללים בידיים קוביות קטנות של חמאה קרה עם מלח 

חצי כוס סוכר לבן וחצי כוס קמח עד קבלת פירורים

 עם כף שמים בכל קוקוט מן הבלילה, מכניסים את המאפינס 

לתנור מחומם ל- 170 מעלות ל-5 דקות 

 מוציאים  ומפזרים מלמעלה את שארית הפירות  ומעליהם את  השטרוייזל

אופים כ-20-25  דקות נוספות ב- 170 מעלות.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה