יום רביעי, 4 בינואר 2023

מה נאכל השבת? זה מתחיל בחלות ביתיות...

 

                    התפריט השבת 






                           השבת הסיניורית והג'ניורית פינקו בחלות, מזמן לא היו לי חלות ביתיות

                                                וזה כמובן הזמין מלא אוכל קטן







בהמשך כמו שמתאים לשבת חורפית 

מרק  דלעת וחומוס






פרגיות ממולאות


הקניין שלי ממלא לי את המקפיא בלחמניות, קונה ושוכח לאכול.
לא אוהבת את הטעם של הלחמניות שנשכחות במקפיא
ועוד פחות מתאים לי לזרוק לחם, אז נזכרתי בקציצות שאכלתי אצל חברה אי שם לפני שנות דור
קציצות לחם מטוגנות שהוגשו בתוך מרק - כל כך טעימות.
ניסיתי לשחזר, רק במקום לטגן השתמשתי בעיסה למילוי נתחי הסטייק פרגית.

שלב א'

מכניסים את נתחי הפרגית למרינדה

מרינדה:

2 כפות שמן זית
1/2 כוס טריאקי
1/2 כוס סילאן
כפית שום כתוש
כפית פפריקה
1/4 כפית מלח
מעט פלפל שחור

ושולחים למקרר לכמה שעות.

מכינים את המילוי:

3 לחמניות להרטיב במרק (אפשר מים רותחים וכפית אבקת מרק) לסחוט ולקצוץ
להוסיף צרור פטרוזיליה קצוצה
2 בצלים קצוצים מטוגנים להזהבה
ולערבב
לתבל 1/4 כפית תבלין גריל , במלח ופלפל שחור.

ממלאים את הפרגיות ומניחים בתבנית
אופים בחום 195 מעלות כשעה 
באמצע האפיה כדאי להוציא והרטיב בנוזלים שבתבנית



עד לקבלת צבע יפה



מה ליד?

כרובית אפויה

היתה לי כרובית יפיפיה לבנבנה

השרתי לחצי שעה במים עם חומץ, שטפתי היטב

בישלתי במי מלח לריכוך קל, בערך 20 דקות וסיננתי

הכנתי תיבול:

2 כפות מיונז
1/2 כוס מים
8 עלי בזיליקום
1/2 כפית מלח
1/4 כפית אבקת שום

יצקתי את הנוזלים על הכרוביות, בזקתי פרורי לחם
ספריי שמן




ולתנור למשך 40 דקות



עוד תוספת לעיקרית המיוחדת הזאת

רכיבים:

1/4 1 כוסות פריקי שטופה ומסוננת
1 גזר מגורר גס
גבעול סלרי קצוץ דק
1 בצל קצוץ
חצי כפית שום כתוש
שמן זית
מלח,פלפל שחור, כפית אבקת מרק בטעם עוף
3 כוסות מים

אופן ההכנה:

מזהיבים את הבצל בשמן זית
מוסיפים 
את השום הגזר והסלרי
מאדים כ- 10 דקות
מתבלים במלח ופלפל
מוסיפים את הפריקי
מערבבים 
מוסיפים את הנוזלים והתיבול
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ- 40 דקות
עד שהגרגרים מתרככים.



ולקינוח היה לי קשה להחליט- שוקולד? תפוחים?
ולמה בעצם לא גם וגם?







ש  ב  ת    ש  ל  ו  ם





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה