יום ראשון, 22 בינואר 2023

מי לא אוהב כרוב ממולא? אז כזה בלי עבודה

 


 חיפשתי מה להכין לנו לארוחת הערב, ארוחה קלה ולא סלט וחביתה

פסטה כבר מיצינו ובעצם  לא רציתי לעבוד קשה מידיי. 

אמא שלי כבר לימדה אותי

להכין כרוב ממולא בתפזורת, עם קוביות שאוורמה, וכרוב כבוש- מעדן ילדות, 

ולמעשה תוך כדי כתיבת הפוסט

אני נזכרת שגם למתכון של חמותי  לכרוב ממולא היתה גרסת תפזורת, רק ששכחתי ממנה

אז הנה, כרוב ממולא מהיר.



מה  צריך?

רכיבים:

2 בצלים קצוצים

4 שיני שום כתושים

1/2 כרוב חתוך לרצועות 

1 כוס אורז ארבוריו

1 קופסת עגבניות מרוסקות, אני אוהבת את אלה של MUTTY

1 רסק עגבניות

מיץ מחצי לימון

2 כוסות ציר ירקות או מים

1/2 1 כפיות מלח

2 כפות סוכר

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

מתחילים בהזהבת הבצלים


מוסיפים את הכרוב הפרוס והשום הכתוש



                                                 מאדים כ- 30 דקות, כדי שהכרוב יתרכך


מוסיפים את העגבניות והתיבול

וממשיכים לבשל


                                                              סוחטים חצי לימון לסיר



                                              כשהכרוב מתרכך מוסיפים את האורז והמים

ומבשלים כ- 30 דקות עד שהנוזלים מתאדים והאורז רך




              יהיה מי שיקרא לתבשיל סוג של ריזוטו משוכלל ללא הבחישה המתמדת בזמן ההכנה.

בכל מקרה מתקבלת מנה נהדרת.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה