יום רביעי, 25 בינואר 2023

שבת בקיצור

 

  חשבתי להקל בהכנות וללכת על הכי קל- ארוחה בתבנית




   והפעם מקלובה, יש לי אופוזיציה לא קטנה לירקות בתבנית ולכן כשראיתי

את המתכון שהעלה עומר מילר: בשר, אורז ותיבול שנראה לי סופר מעניין ידעתי שאת זה אכין לשבת

ובאמת בין לעמוד לטגן מלא ירקות כדי לסדר שכבות ובין לבשל את קוביות האונטריב 

ולשלב עם אורז ברור כשמש מה אבחר.

אז מה צריך:

רכיבים:

2 בצלים קצוצים

1/2 קג קוביות אונטריב

תבלינים:

2 כפיות קארי

כפית פפריקה מתוקה

כפית כמון

כפית מלח

כף סוכר חום

2 כוסות מים

2 בצלים סגולים 

2 תפו"א פרוסים בעובי 0.5 ס"מ

1/2 1 כוסות אורז

כפית מלח

מים לבישול


אופן ההכנה:

מזהיבים בשמן את הבצל

במחבת נפרדת צורבים את קוביות הבשר , וכשהן צרובות מעבירים לסיר עם הבצל

מוסיפים את התבלינים, 2 כוסות מים ומבשלים כ - שעה ו- 45 דקות. .

בזמן הזה שוטפים את האורז ומשאירים במים לפחות לשעתיים

מרפדים סיר בעיגול נייר פרגמנט



מטגנים פרוסות תפו"א להשחמה ומניחים בסיר, 





                                                  מסדרים מעל את פרוסות הבצל.



מערבבים את האורז עם הבשר מניחים בסיר, מתבלים בכפית מלח מכסים במים 



מביאים לרתיחה ומעבירים לתנור לאפיה במשך שעתיים בחום 170 מעלות.



תצטרכו לדמיין כמה יפה היתה "עוגת האורז" כשהגשתי לשולחן על מגש גדול

אבל פטור בלא כלום אי אפשר, אז זו תמונה של מה שנותר 






לצד סלטים ירוקים


את הארוחה פתחנו כמובן בכמה מטבלים 



קציצות דגים ברוטב אדום שחיממתי לפני ההגשה



ומרק בטטה בניחוח ג'ינג'ר ולמון גראס



לקינוח שוב בחרתי בקל - טארט שוקולד לעצלנים






ש  ב  ת    ש  ל  ו  ם






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה