יום ראשון, 29 בינואר 2023

עוגת שוקולד עם פטנט

 טוב, כאלה יש לי לא מעט בבלוג, אבל חיפוש שערכתי ברשת הביא לי מתכון 

פשוט , כזה שלא צריך מיקסר בשבילו

פשוט מערבבים את כל הרכיבים יחד ולתנור.

ושמה שתפס לי את העין היה הפטנט שמשאיר את העוגה לחה, עסיסית וטעימה

לא אנסה?

ברור שכן

אז מהבלוג נחמה שובתת

ישר לפה:

רכיבים (2 תבניות אינגליש קייק)

לעוגה


2 כוסות סוכר

2 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפייה

2 שקיות סוכר וניל

2 כוסות נוזלים (מים, מיץ תפוזים, תמצית וניל)

2 ביצים

3/4 כוס שמן 

4 כפות אבקת קקאו מסונן

לפטנט:

גליל פלסטיק נצמד

לציפוי

250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה

200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות


אופן ההכנה

שמים את כל החומרים בקערה ומערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה.

יוצקים את התערובת לתבנית ואופים בחום  180 מעלות.  45-40 דקות.

ועכשיו מגיע הטריק שהוא מהות העוגה:

 מיד לאחר שמוציאים את העוגה מהתנור עוטפים אותה היטב בפלסטיק נצמד. 

נותנים לה "להזיע" כמה שעות, כדי שהאדים יהפכו אותה ללחה ומשובחת. 

שימו לב: בשלב זה אסור להכניס אותה למקרר.

כשהעוגה כבר קרה מכינים את הציפוי:

ממיסים את השוקוד והשמנת במיקרו, מערבבים היטב 

ויוצקים  על העוגה - וזהו. 



תגובה 1:

  1. חנה יקרה לא צריך 2 כוסות סוכר אפשר רק כוס

    השבמחק