יום רביעי, 1 בפברואר 2023

שבת בצהרים רעיונות?

 



            ארוחת צהרים בשבת תמיד מציבה אתגר מסוים, בפרט כשלא רוצים להעמיד סיר חמין, 

אבל כן רוצים  אוכל חם.

        



 אז סלט כזה או אחר תמיד יהיה

והפעם לבקשת הג'וניורית בחרתי להכין לזניה, ולמרות שמדובר במאפה פרווה, 

הוא יצא משובח, מה שחשוב הוא

שיהיה די רוטב כדי שהפסטה תתרכך וישאר עוד רוטב שלא נספג בפסטה


לזניה ברוטב עגבניות ופטריות -בסיר אחד


מה ואיך?

250 גר' פטריות פרוסות לאדות בסיר עד שכל הנוזלים מתאדים

1 בצל קצוץ ו-6-8 שיני שום כתושות להוסיף לסיר

לאדות כ- 10 דקות

800 גר' עגבניות מרוסקות (=קופסת שימורים)

1 רסק עגבניות קטן

להוסיף ולבשל כ- 20 דקות

לתבל בכפית מלח,פלפל שחור,כפית סוכר  כף בזיליקום מיובש

להוסיף 1 מיכל  קרם קוקוס, להרתיח

לקרר את הרוטב

לסדר בתבנית חסינת אש שכבות של פסטה ללזניה ורוטב

אפשר להנית על הרוטב פרוסות עגבניה




לואפות בחום 170 מעלות כ- 40 דקות


לעיקרית בחרתי בשיפודי פרגית במרינדה מיוחדת

לפסטו:

צרור פטרוזיליה

1 בצל בינוני

1 ס"מ ג'ינג'ר מגורד

3-4 שיני שום

מלח/ פלפל שחור

4-5 כפות שמן זיתמעט טימין ורוזמרין
טוחנים את הכל במעבד מזון לממרח , מערבבים עם קילו פרגיות חתוכות לקוביותומניחים לכמה שעות לספיגת טעמים.


משפדים ומטגנים במחבת



לתוספת בחרתי להכין פאייה , תבשיל אורז ספרדי עם הרבה ירקות ופיסות פרגית 




פינת הירק - סטייק כרוב סגול



סטיק כרוב אחת ממנות הירק באהובות עלינו, קלה להכנה וכל כך טעימה
מה?
פורסים את הכרוב לפרוסות ברוחב כ-2 ס"מ
משכיבים בתבנית
מפזרים מלח,פלפל שחור, שמן
ולתנור בחום 180 מעלות ל- 40 דקות
בסוף בוזקים פטרוזיליה קצוצה מעורבת בקוביות פלפל אדום





לקינוח - נמסיס חלום שוקולדי 





ש  ב  ת   ש  ל  ו  ם





  

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה